Papà Mozart amb Roger i Joan Pera

12/03/2019

Concert i teatre epistolar

De Wolgang Amadeus Mozart se n’ha fet, al llarg dels segles, molta literatura, algunes pel·lícules i diversos treballs historiogràfics que no paren d’augmentar la seva llegenda. S’ha dit en nombroses ocasions que era el més similar que hi podia haver a una estrella de rock en el segle XVIII, ja fos pels seus capricis, el seu inconformisme, el talent incomprès o per les discrepàncies amb el seu pare. És precisament això últim en el que es basa aquest espectacle, a mig camí entre el concert i el teatre epistolar. Durant uns 100 minuts assistim als consells, als retrets i a la mútua admiració que Mozart i el seu pare sentien l’un per l’altre. I hi assistim mentre l’Orquestra Simfònica del Vallès va puntejant les converses amb simfonies, sonates o fragments operístics que serveixen per aportar màgia a les paraules.

No negarem les bones intencions de l’espectacle, però penso que la barreja de concert i teatre acaba resultant en massa ocasions una barreja impostada que destaca més pel seu didactisme que per altres motius. L’espai on conviuen actors i músics no ajuda a facilitar les coses, però és que a més la dramatúrgia creada per Sergi Belbel a partir de la correspondència ja citada té poc marge per a la sorpresa o el desenvolupament dramàtic. Joan i Roger Pera fan tot el que poden i se’ls demana, que no és poc. Un muntatge, en definitiva, que triomfarà com a concert i que convencerà als fans incondicionals d’aquest pare i fill a la vida real.


Tot el que necessites per anar al teatre

Papà Mozart amb Roger i Joan Pera

Papà Mozart amb Roger i Joan Pera

L’Orquestra Simfònica del Vallés presenta una tragicomèdia musical amb Joan Pera i Roger Pera, a partir d’un text de Sergi Belbel i amb direcció escènica de Miquel Gorriz (Art, Shirley Valentine) i direcció musical de Rubén Gimeno, que repassa la vida i obra de Wolfang Amadeus Mozart a partir de les seves músiques més icòniques.

Sinopsi

Els actors Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, es posaran en la pell dels músics Leopold Mozart i Wolfgang Amadé Mozart, pare i fill, per reviure les esperances, les pors, les ambicions i l’estima   que envolten tota relació paternofilial a través d’un text perfilat amb mà de mestre pel dramaturg català  Sergi Belbel. La música eterna de Mozart serà el fil d’or amb què cosirem les emocions difícils i extremes que desvetllen tota trobada amb sang de la teva sang. Per a estimar més Mozart fill a través de Mozart pare.

Video

Fotos

Papà Mozart amb Roger i Joan PeraPapà Mozart amb Roger i Joan PeraPapà Mozart amb Roger i Joan Pera

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Cristina Canals Sanchez
  12345

  Un espectacle fantàstic, que barreja la música d’un dels grans compositors de la nostra història i el teatre. Un regal per als sentits a càrrec de la simfònica del vallès i Joan i Roger Pera

  23/03/2019
 • Núria Grífol Guitart
  12345

  Espectacle novedós que barreja teatre i música clàssica per explicar les relacions pare-fill dels Mozart.
  Sergi Belbel explica aquesta relació en base a les seves cartes i Roger i Joan Pera donen vida als personatges amb una complicitat gens figurada ja que són pare i fill a la vida real.
  L’acció teatral s’il.lustra amb peces del músic interpretades en directe per la competent OSV i una parella de cantants caracteritzats per l’ocasió.
  En resum, una obra entretinguda i ben interpretada que aconsegueix acostar la vida i obra del gran compositor a tots els públics.

  23/03/2019

Articles relacionats