Un viatge geogràfic, existencial i vital

Olvidémonos de ser turistas

Olvidémonos de ser turistas
26/01/2018

Dins del cicle “El teatre de Josep Maria Miró” organitzat per la Sala Beckett, i que la setmana passada ens van presentar en Roda de premsa, ahir vam tenir l’oportunitat de veure OLVIDÉMONOS DE SER TURISTAS escrita per a l’ocasió. És el primer cop que Josep Maria Miró escriu un text en castellà.

Dirigit per la directora argentina Gabriela Izcovich, està interpretat per la catalana Lina Lambert, l’actor madrileny Pablo Viña i els actors argentins Eugenia Alonso i Esteban Meloni, dos dels intèrprets de la versió argentina de EL PRINCIPI D’ARQUIMEDES.

OLVIDÉMONOS DE SER TURISTAS, neix d’una proposta de la mateixa directora i Lina Lambert, que la Beckett ha impulsat conjuntament amb el Teatro Español, on estarà en cartell del 10 de maig al 10 de juny. En paraules de la directora, el projecte és fruit de l’amistat. És la primera vegada que dirigeixo un text que no he escrit jo, però m’he sentit molt còmode”.

L’obra ens parla d’una parella de Barcelona (Lina Lambert i Pablo Viña) que es troba de vacances a Foz d’Iguazú, ciutat ubicada en l’anomenada Triple Frontera, en la cruïlla entre Argentina, Brasil i Paraguai. Un matrimoni que porten junts més de trenta anys, i que en arribar a l’hotel on s’allotgen inicien una discussió que anirà pujant de to, fins al moment que ella decideix baixar al vestíbul de l’hotel a fumar una cigarreta. Un jove viatger solitari amb el que han coincidit a l’excursió, sembla que ha estat el detonant del xoc.

Aquest viatge de vacances es veu truncat quan, al matí, l’home constata que la seva dona ha marxat i ha iniciat un viatge cap a l’Argentina. Sense saber bé on ha anat ni perquè decideix anar a trobar-la. A poc a poc anirem descobrint el perquè de tot.

En el camí del seu viatge per Argentina direcció Catamarca, es trobaran amb diferents personatges, papers interpretats magníficament pels actors argentins Eugenia Alonso i Esteban Meloni.

Una obra on tots els seus personatges estan en trànsit geogràfic, existencial i vital.

Amb una escenografia pràcticament inexistent, i la projecció d’algunes imatges, ens hem fixat bàsicament en les interpretacions dels actors en els diferents “episodis” de la proposta. Tots quatre ens han agradat molt, però ens agradaria destacar els diferents registres de l’Esteban Meloni, actor que no coneixem i que ens ha enamorat amb la seva excel·lentíssima interpretació.

El text ens ha fascinat per la seva “humanitat”, tot i que el desenllaç pot arribar a ser una mica previsible; també potser perquè hem viatjat els dos sols pels llocs que descriu, els estimem i es pot dir que ja formen part de la nostra vida.

Hem gaudit de valent d’aquesta proposta, que se’ns ha fet molt curta, ja que en acabar ens hem mirat incrèduls de què haguessin passat els 90 minuts previstos.

Bon senyal oi?

La nostra valoració és de 9 sobre 10

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Olvidémonos de ser turistas

Enllaç copiat!