Ocaña, figura emblemàtica de la nostra ciutat

Ocaña, reina de Las Ramblas

A partir de 18,40€
Comprar Entrades
Ocaña, reina de Las Ramblas → Espai Texas
23/03/2020

Joan Vázquez ens va fer descobrir a Paco Alonso (cabareter, transformista, actor i cantant català dels anys 60, 70 i 80) amb el musical “Paquito forever” de Gerard Alonso i Fran Arráez, espectacle amb el que Joan Vázquez va ser guardonat millor actor en els Premis de Teatre Musical 2018. Ara a “Ocaña, reina de Las Ramblas” ret un  homenatge a una altra de les figures clau de resistència de la dictadura franquista durant la transició espanyola, José Pérez Ocaña, un artista d’idees transgressores, una ànima lliure, un inconformista, un provocador, un idealista, un home de carrer, una icona de l’activisme LGBT i un dels primers activistes “queer” de principis dels anys vuitanta a Barcelona.

“Ocaña, reina de Las Ramblas” és un recital teatralitzat a ritme de copla. En aquesta ocasió l’actor i cantant Joan Vázquez, s’acompanya de la guitarra del compositor i director musical Marc Sambola. La direcció escènica i dramatúrgia són de Marc Rosich, gran coneixedor de la figura d’Ocaña.

Ocaña artista. Ocaña persona.

Entre cançons, imatges dels seus quadres, fotografies, balls, filmacions i canvis de vestuari, Joan Vázquez es transforma en Ocaña l’artista i Ocaña la persona.

Ocaña l’artista es pinta la cara, es col·loca un bombí o una peineta, es calça unes sabates de taló, es passeja amb un mantón de Manila,  una armilla, una camisa estampada o de farbalans, un vestit festiu o un corsé provocador.

Ocaña la persona comparteix amb nosaltres la seva vida , ens parla del seu poble natal, dels dies que va passar a la presó, de les nits esbojarrades en el seu pis de la Plaça Reial, de les nits de festa i descontrol, dels personatges amb qui es va relacionar (polítics, artistes, pintors,…,gent famosa), dels seus amants, dels seus vicis i debilitats. Ocaña ens parla de la seva passió per la pintura i l’art,  de la seva estada a Cannes durant el festival de cine, de les seves aparicions teatrals per les Rambles, i de lo feliç que era davant una càmera.

I entre capítol i capítol de la seva vida ens canta aquelles cançons que tant li agradaven, “Tatuaje”, “Ojos verdes”, “La niña de fuego”, “Y sin embargo te quiero”,…

Ocaña, la felicitat personificada.

Joan Vázquez ens descobreix la part més humana d’Ocaña, la seva generositat davant dels marginats, la seva alegria davant les dificultats, el seu positivisme davant la vida. Vázquez es transforma en aquella persona somiadora, alegra, oberta i feliç que va ser Ocaña, però sobre de tot, ens mostra a la persona que orgullosa de ser com era.

Joan Vázquez fa una interpretació extraordinària del personatge, se’l fa seu i ens transmet la seva essència. Com sempre, genial tant a nivell interpretatiu, com vocal.

Ocaña, reina de les Rambles     

Ocaña, part de la història de la nostra ciutat

Aquest espectacle és un document històric imprescindible per conèixer i descobrir la figura de José Pérez Ocaña, un personatge que va néixer per ser artista; un home que va viure en total llibertat i va ser fidel als seus principis fins el dia de la seva mort.

Jo de vosaltres no me’l perdria!

 

← Tornar a Ocaña, reina de Las Ramblas