Un cop de realitat necessari

Mos Maiorum (el costum dels avantpassats)

Mos Maiorum (el costum dels avantpassats)
10/04/2018

Mos Maiorum està construïda a través dels testimonis recollits durant la cerca d’informació sobre què passa exactament amb els moviments migratoris a Espanya, concretament els que es produeixen a la zona de les tanques de Melilla. Els integrants de la companyia de teatre han realitzat un treball de recerca i investigació fent el recorregut que moltes persones s’aventuren a fer per viatjar des del Marroc – procedents de qualsevol altre país – a Espanya.

El relat de la història, a mode de docu-teatre, es produeix amb el públic a l’escenari, en un estat d’immersió absoluta en tot el què s’explica. Tot i que al principi pugui costar integrar-se, per aquells als quals els hi sigui un format nou a descobrir, l’interès que suscita cada testimoni indueix a l’espectador a viure dins del relat des dels primers minuts. La posada en escena, senzilla i sense gaire parafernàlia, és la ideal per centrar-se en el text, en allò que es vol explicar. I és una realitat que no deixa indiferent a ningú.

A vegades, com un cop punyent a l’estómac, aquesta obra ens posa davant dels ulls la realitat sobre els immigrats i els refugiats, allò que no se’ns explica o no volem recordar o veure. I se’ns presenta de cara, sense miraments, intentant ser el màxim fidels possibles a les paraules dels veritables protagonistes d’aquesta història.

Punyent i necessària, així és aquesta obra.

← Tornar a Mos Maiorum (el costum dels avantpassats)

Enllaç copiat!