Comprar un hotel a canvi de ….

Monopoli

Monopoli
14/01/2022

Nit d’estrena a la Sala Atrium. Aquesta vegada un text que va guanyar al Combat de Dramatúrgia de Temporada Alta 2020. Amb dos actors Sara Espígul i Edu Buch que presenten dos personatges vulnerables, com tants altres, per culpa del capitalisme.

Mar Monegal ja ens va regalar una comèdia (Ramón) que ens parlava sobre la vida amb un punt d’humor. Ara ha agafat l’antic joc del Monopoli per contar-nos la maleïda llei del capitalisme.

Amb un tauler, uns daus, unes fitxes, cartes, cases, hotels i la maleïda “Carta de la Comunitat” ens endinsem en un joc que donarà moltes voltes a la parella protagonista. Els dos jugadors voldran formar el monopoli de l’oferta i demanda en aquest senzill joc, però de mica en mica veuran que és molt més real que la mateixa vida.

Comprant, llogant, venent ‘propietats per obtenir grans beneficis per ser el jugador més ric, el guanyador de la partida. De mica en mica veiem que l’únic que aconsegueixen és arribar a la bancarrota del seu estil de vida.

Amb aquesta obra i amb l’ajut d’aquest joc, ens volen obrir els ulls de forma amena sobre la denúncia del capitalisme en el qual entrem en aquesta espiral i a vegades sense adonar-nos. El somni dels capitalistes sense voler ser.

Una comèdia que m’ha agradat molt. He passat una bona estona tant amb el que m’han explicat, com amb les actuacions dels dos actors.

Podeu llegir la meva opinió en aqueste enllaç.

← Tornar a Monopoli

Enllaç copiat!