Emocions a flor de pell

Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)

Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)
22/10/2018

Aquest dissabte (20 d’octubre) vaig assistir a una de les cites de “De Pell Sensible” d’aquesta tardor a Igualada.. Aquest cop hem anat a Cal Granotes per veure aquest recital poètic “Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)”. El lloc ideal, una construcció industrial d’Igualada al REC on a partir de dels tanins de fustes, fruites i fulles adobaven les pells.

I com en l’espai escollit, a partir de textos, caçons i música en directe ens han remullat la pell, ens han estovat el cor i ens han reparat part de la història oblidada. És un espectacle on es reivindique l’arsenal que tenim més a prop, les paraules, la música, la poesia, la melodia, les notes, la creativitat, el fet d’escoltar, de sentir, d’emocionar-se i en poques paraules de la nostra cultura, la nostra educació davant la mentida, la manipulació, la hipocresia que tenim davant la barbàrie que vivim davant nostre.

Aquest espectacle ha estat realitzat per l’actriu Lali Barenys, el músic Carles Beltran i la cantant Namina; ens han anat presentant una sèrie de textos i adaptacions que ens mostren les conseqüències de la guerra. Tal com van comentar al final de l’actuació, “Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)” vol reivindicar la cultura i les paraules contra tot tipus de violència.

Amb un durissim text realitzat a partir de testimonis de Metges sense Fronteres (MAR) que ha versionat Jordi Coca i adaptada per Lali Barenysamb un final de la cançó popular “El Mariner” ha estat impressionant, ens ha penetrat al i ens ha ferit al veure la realitat d’avui en dia.

He de dir que aquest espectacle es totalment recomanable, i que si veieu que el fan a prop (o lluny) de casa, sense cap dubte aneu i gaudiu.

Tenen noves dates i les podeu veure en la seva web. Tota la resta de l’opinió la podeu lleguir al següent enllaç

← Tornar a Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)

Enllaç copiat!