Tot el que necessites per anar al teatre

Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)

Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)

L’actriu Lali Barenys, el músic Carles Beltran i la cantant Namina ens presenten una sèrie de veus —textos i adaptacions que van des d’Ovidi Montllor o Joan Oliver (Pere Quart) fins a Bob Dylan o Silvio Rodríguez— que mostren la degradació de la condició humana com a conseqüència de la guerra. L’espectacle Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) vol reivindicar la cultura i les paraules contra tot tipus de violència.

Sinopsi

Estem convençuts que tenim armes de construcció massiva contra tanta destrucció, mentida i baixesa moral, i per això r​eivindiquem l’arsenal que ens és propi: les paraules, la música, la poesia, la melodia, les notes, la creativitat, escoltar, sentir… és a dir la cultura, l’educació, la informació i el coneixement, per rebel·lar-nos contra la barbàrie, la hipocresia, la ignorància, la manipulació, la mentida i la postveritat.

Volem denunciar les guerres, totes i cadascuna, en totes les seves formes, però no des del lament sinó des d’una actitud de rebel·lió contra el sense-sentit que és la guerra,  per recordar-nos que lluitar bé ens fa estar vius i ser més lliures. Denunciem les Guerres i les seves conseqüències (exilis, morts, refugiats, repressions) i per això, entre altres paraules, us oferim les Corrandes d’exili (de Joan Oliver)  i testimonis dels refugiats sirians.

La CULTURA és la nostra arma, utilitzem-la per desactivar tanta barbàrie, destrucció i mentida.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • POESIA CONTRA BARBÀRIE

    Quan has viscut la gestació d’un espectacle i quan una de les integrants és la teva amiga, l’objectivitat no és fàcil, però ep, estem parlant de cultura, objectivitat? Des de la meva subjectivitat sensible i racional recomano aquest espectacle sobre la irracionalitat i la brutalitat de la guerra. I sobre el poder de la bellesa artística.

    Textos duríssims de mares que perden fills, nens d’ulls d’escarabat que demanen pizza, cançons de Silvio Rodríguez o el soldadet dels Manel, el poema de Martin Niemöller que ens recorda que el silenci és criminal o les Corrandes d’exili que la Lali Barenys ens fa arribar directes, belles. Perquè la Lali recita des de les entranyes, la Namina posa el cant càlid i el Carles Beltran, la música precisa.

    Nosaltres hi posem els nostres sentits. I voldríem que sí, que la poesia dissolgués les tenebres del món.

    16/02/2018