Objectiu: salvar el nostre lloc de treball, sigui com sigui.

La peixera

La peixera
02/05/2016

Teníem forces ganes de veure aquesta producció, després d’haver pogut assistir a la roda de premsa de la seva presentació. Es tracta de l’estrena del text de Toni Cabré “L’efecte 2000” escrit fa 19 anys i guanyador del premi Ciutat d’Alcoi de Teatre. Mai fins ara havia estat portat als escenaris i el mateix autor recentment ha fet una revisió del text i l’ha rebatejat com “LA PEIXERA”.

L’obra situa cinc personatges en un departament d’informàtica soterrat; s’anuncien canvis de sistema informàtic, s’anuncia la subcontractació del suport informàtic, s’anuncia per tant que no són necessaris, que una reducció de plantilla s’imposa i que ells són els principals afectats.

Una ficció extrapolable a la realitat que ens envolta, unes situacions que sabem que es produeixen a moltes empreses, en un entorn de compres, fusions, vendes d’empreses on maluradament de sobte sorgeixen duplicitats de llocs de feina, o la competitivitat que obliga constantment a canviar per no perdre mercat; en aquests casos, sabem que les reduccions de plantilla són de les primeres mesures que es prenen.

Una magnífica proposta que ens produeix claustrofòbia com ja anuncia el títol “La peixera”, tots d’una forma o altra estem engabiats, encotillats per un entorn laboral que ens obliga a estar constantment al dia de les últimes tecnologies, que ens obliga a guardar les esquenes per tal d’evitar ser considerat obsolet qualsevol dia. Una proposta que ens obliga a pensar i reconsiderar actituds vitals en el nostre entorn laboral.

Unes interpretacions que ens han semblat totes elles esplèndides, recolzades per una escenografia molt realista i acurada, que ens mostra una oficina claustrofòbica i sense finestres, amb un despatx adjunt amb parets de vidre, des d’on el responsable vigila als seus subordinats.

Punt i a part es mereix la magnífica direcció d’Oscar Molina, que també assoleix la interpretació d’un dels personatges de l’obra; la banda sonora que s’ha compost especialment per l’ocasió, per part del grup musical Malacara & Wilson, serveix pels canvis d’escena per tal d’indicar-nos el pas del temps.
Molt recomanable !!!

Si us bé de gust llegir la nostra valoració sencera, cliqueu AQUÍ

← Tornar a La peixera

Enllaç copiat!