Dues hores i mitja, d’una volada

La Jaula de las Locas

La Jaula de las Locas
05/10/2018

Aquesta versió en castellà de LA JAULA DE LAS LOCAS (La cage aux folles)  està basada en el musical de Jerry Herman i Harvey Fierstein que es va presentar a Broadway en 1983. Està dirigida per Àngel Llàcer amb direcció musical de Manu Guix i Andreu Gallén. El musical està inspirat en la comèdia, del mateix títol de Jean Poiret (estrenada al 1973)  que en el teatre, i a casa nostra, van interpretar Paco Morán i Joan Pere.

La plàcida vida de parella d’Albin (Àngel Llàcer) i Georges (Ivan Labanda), propietaris del club nocturn “La Cage aux Folles” de Saint Tropez, es veu totalment alterada per una notícia inesperada. Jean Michel (Roc Bernadí), el fill de Georges, es va a casar amb la filla (Lucia Madrigal Cuadra) d’un diputat ultraconservador (José Luis Mosquera), gran defensor dels valors més tradicionals a la vida familiar. La trobada explosiva entre dues famílies tan diferents desencadena una divertidíssima comèdia plena d’amor i de situacions delirants.

En aquesta brillant proposta destaca un nom amb llum pròpia, el d’ÀNGEL LLÀCER, que la dirigeix amb una extraordinària habilitat i ens regala una magnífica interpretació de Zaza-Albin. Un personatge que ha de mantenir l’equilibri entre la seva faceta Zaza, la gran vedette del cabaret i Albin, la persona maternal i sensible que s’amaga darrere el maquillatge, les perruques i l’enlluernador vestuari. I Àngel Llàcer ho aconsegueix a la perfecció.

En els últims temps l’hem vist com a protagonista de “Frankenstein” al TNC, “Relato de un náufrago” al Teatre Lliure i ha dirigit amb èxit els musicals “El Petit Príncep” al Teatre Barts,  “Molt soroll per no res” al TNC, o l’obra teatral “Un cop l’any”, al Poliorama, per anomenar les últimes.

Nostromo Live (Núria Valls, Adrián Guerra i Jordi Sellas), la productora, li va oferir la possibilitat d’aixecar aquest projecte en el qual participen 28 artistes a escena i es produeixen 140 canvis de vestuari.

Ivan Labanda, per nosaltres, un dels millors actors de musical, al que hem pogut veure la temporada passada en “Requiem for Evita” a la Seca o en “Cabaret” al Teatre Victòria, interpreta també fantàsticament a Georges, el propietari del cabaret La Cage aux Folles i parella de la gran vedette.

També ens agradaria destacar la divertida interpretació de Ricky Mata com a Jacob, el majordom de la casa.

La música en directe sota la direcció d’Andreu GallénManu Guix, amb Gerard Alonso al piano, les coreografies d’Aixa Guerra, la il·luminació d’Albert Faura, el disseny de so de Roc Mateu i l’espectacular vestuari de Míriam Compte, juntament amb les magnífiques interpretacions, fan d’aquest un musical que ens ha emocionat i ens ha fet passar d’una volada les dues hores i mitja.

El teatre pleníssim, autocars a la porta, aplaudiments a dojo.

Èxit assegurat i merescut.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a La Jaula de las Locas

Enllaç copiat!