Una Hedda Gabler addicta a les xarxes socials

La filla del seu pare

La filla del seu pare
20/03/2017

Al mes del desembre de 2015 es va estrenar aquesta versió lliure de Hedda Gabler dins del Festival Temporada Alta, amb la firma del jove dramaturg gironí Aleix Aguilà i la direcció de Pau Miró. Els intèrprets formen part de la companyia Solitària i treballen plegats per primer cop en aquesta proposta: Júlia Barceló, Pol López i Pau Vinyals.

Partint de la trama del seu autor, Henrik  Ibsen, Aleix Aguilà ha refet la història limitant l’acció a la nit de cap d’any i l’endemà. Amb una mirada desacomplexada,  aconsegueix traslladar el personatge, les seves frustracions i la seva crisi existencial al món contemporani. Un món on vivim amb una obsessió malaltissa per mostrar-nos als altres, per aparentar ser el que els altres volen que siguem i mantenir-nos actius a les xarxes socials.

A partir de la veu de Hedda Gabler, escoltada des de l’actualitat, ens qüestionem quin és el paper de la dona avui dia. Hedda, una magnífica Júlia Barceló,  és una dona atrapada en la superficialitat de la societat i que es mostra incapaç de superar la buidor que aquesta mateixa societat li provoca. Ella presenta una gran addició a mostrar-se en primera línia en l’aparador de la societat i les xarxes són el mitjà per fer-ho. Però aquest fet no elimina la seva sensació de solitud i la seva voluntat autodestructiva.

Amb moments divertits que li donen un buscat aire de vodevil, com la falta de cobertura a l’interior de l’habitatge, el tret disparat des del revòlver del pare de la Hedda, antic militar, la convidada a través d’Instagram a l’enterrament de la tieta, la nevada ….

Una proposta que ens ha agradat molt i que dóna una visió particular de la Hedda, i que tal com van comentar a la roda de premsa, és molt diferent de la proposta que vam poder veure l’any 2012 a la sala de Gràcia.

Si desitgeu llegir la valoració original sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a La filla del seu pare

Enllaç copiat!