Fidels a l’estil

La Cubana: Campanades de boda

La Cubana: Campanades de boda
28/06/2014

No és el millor espectacle de La Cubana ni tampoc serà el més recordat, però reconforta saber que el grup es manté fidel als seus principis i que no cedeix en cap de les peces que han fonamentat el seu estil. Campanades de boda es va estrenar en plena crisi, a principis del 2012, i ha aguantat des de llavors amb 12 actors damunt de l’escenari, un muntatge espectacular i una producció de primer nivell. Un esforç titànic que es mereix el més gran dels respectes.

Tot i no ser dels millors, la qualitat de l’espectacle és inqüestionable. És cert que la primera part de l’obra, més vodevilesca i costumista (l’esperit de Les Teresines sura per l’aire), s’allarga en excés i no convenç tant com la segona, la del casament, on apareixen les virtuts de La Cubana més caricaturesca i participativa. I és que, personalment, em quedo amb les seves performances (Cómeme el coco negro, Marathon Dancing, Equipatge per al 2000, etc.) abans que les obres de caràcter més tradicional (Cegada de amor, Una nit d’òpera, etc.) Crec que quan trenca la quartat paret i s’enfronta més a una idea que a un argument, és quan La Cubana excel·leix i no troba a ningú que la iguali.

Esperem que aquesta no sigui la seva última experiència teatral, tal com ho ha insinuat en repetides ocasions Jordi Millán. Molts som els que volem que segueixin engrandint el seu patrimoni teatral, tan necessari en un país on està costant molt que tornin a sortir formacions com aquesta.

← Tornar a La Cubana: Campanades de boda

Enllaç copiat!