Interiors → Sala Atrium

14/05/2018

Una trobada que canviarà el destí de dues parelles

Una proposta escrita i dirigida per Concha Milla. “Interiors” és una obra amb una escenografia petita i un plantejament intimista, amb Muguet Franc, Patrícia MendozaAlejandro Bordanove i José Pedro Garcia Balada com a intèrprets.

És el segon espectacle en solitari de l’autora i, com el primer, REFRACCIONS, se centra en les relacions de la parella.

INTERIORS és la història de dues parelles que es troben per casualitat, dues parelles que es troben en un poblet i van a sopar.

La Sara i l’Hugo formen una parella estable i madura des de fa més de dos anys. Tots dos vénen de relacions anteriors complicades i han decidit caminar junts per cuidar-se i respectar-se. L’Àgata i el Simó són una parella que fa poc que van junts. El Simó és vint anys més jove que l’Àgata i la seva relació és alegre, vital i apassionada. El que pot semblar un sopar afable s’acabarà convertint en una nit on la relació de tots quatre canviarà per sempre. Però en realitat veiem tres parelles perquè dues persones són exparella, l’Àgata havia estat parella de l’Hugo, i les relacions entre ells són diferents.

Una trobada que farà trontollar el present de les quatre persones i els obligarà a prendre decisions. Tots quatre comencen d’una manera i acaben d’una altra. Com a la vida.

Una reflexió sobre els diferents tipus de parella, què amaguen o què s’amaguen, si la parella que tenim és la que volem i si la vida que vivim és la que volem viure… Una reflexió sobre la parella com una manera d’enfrontar-se a un mateix. Una reflexió que ens obliga a preguntar-nos si som realment sincers amb nosaltres mateixos i si tenim o no el valor per canviar les coses que voldríem canviar.

Una obra que posa l’èmfasi en els actors i les seves interpretacions, ja que la seva posada en escena posseeix una escenografia força senzilla, però mes que suficient, recolzada per un esplèndid tractament de llums, que a vegades serveix inclús com a canvi d’escena i de tempos.

Una dramatúrgia i direcció amb un gran treball de definició dels personatges i dels seus mons interiors. És en els actors on resideix tota l’acció dramàtica, en les seves mirades, els seus silencis, la seva compenetració i la delicadesa de les seves interpretacions.

Els quatre actors han estat esplèndids amb unes interpretacions molt i molt creïbles; ho puc assegurar perquè per sort estava situat a primera fila i podia veure els seus rostres a pocs pams dels meus ulls i en alguns moments m’he arribat a emocionar; malgrat tot, haig de reconèixer que em van atrapar especialment les interpretacions de les dues actrius, Muguet Franc i Patrícia Mendoza, potser perquè tenen un paper amb més riquesa de matisos i les han sabut aprofitar plenament.

També cal destacar l’especial importància la música que és el personatge que parla sense paraules, que marca el ritme i omple alguns silencis acompanyant els personatges.

No us la perdeu. Paga molt la pena.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en el següent ENLLAC


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 12,00€

Comprar Entrades

Interiors

Interiors

Concha Milla escriu i dirgeix la seva segona dramatúrgia en solitari, Interiors, una peça sobre el tema universal de la parella.

Interiors és la història de dues parelles que es troben per casualitat (o potser causalitat?) i aquesta trobada farà trontollar el seu present i els obligarà a prendre decisions. Tots quatre personatges tenen un recorregut dins l’obra. Tots quatre comencen d’una manera i acaben d’una altra. Com a la vida.

“Si la vida et dona llimones, fes llimonada.”

Aquest espectacle es va estrenar al Teatre La Gleva de BCN, al maig de 2017.

Sinopsi

Dues parelles es troben un vespre d’estiu per sopar al pati d’una casa d’un petit poble de l’Empordà. La Sara i l’Hugo formen una parella estable i madura des de fa més de dos anys. Tots dos venen de relacions anteriors complicades i han decidit caminar junts per cuidar-se i respectar-se. L’Àgata i el Simó són una parella que fa poc que van junts. El Simó és vint anys més jove que l’Àgata i la seva relació és alegre, vital i apassionada. Tots quatre queden per sopar a casa de la Sara un vespre d’estiu. El que pot semblar un sopar afable s’acabarà convertint en una nit on la relació de tots quatre canviarà per sempre. Que l’Hugo i l’Àgata siguin ex-parella potser hi té molt a veure. Però també la reflexió i la valentia d’encarar-se cadascú amb el que realment vol a la vida.

PRESENTACIÓ DE L'AUTORA

“Les coses importants són les que no ho semblen.”
Mercè Rodoreda

Després de fer Refraccions, on parlava del trencament d’una parella, de la crisi personal quan arribem als quaranta, de la maternitat frustrada amb una òptica i un ritme de comèdia romàntica, tenia ganes de fer una obra més tranquil·la i reflexiva. El tema, universal, de les relacions de parella es pot dir que és una constant en mi. M’apassiona.

I té una raó de ser: és en la parella on col·loquem els fonaments de tot el que volem ser a la vida. Amb ella ens descobrim, ens equivoquem, ens desesperem, ens apassionem i ens arrisquem, si aquesta relació la construïm i la vivim d’una manera conscient.

No és fàcil escollir parella, quan parlo de parella em refereixo a la persona que ha de caminar amb tu llarg temps, i quan ho fem, sabem que no és un camí planer però, també, que val molt, molt la pena transitar-lo.

És des d’aquest punt que parteix Interiors, la meva segona dramatúrgia en solitari. Des de la reflexió i la serenitat d’haver arribat a una maduresa personal on les coses es veuen diferents, on la vida ja t’ha donat uns quants cops i t’has vist obligat a prendre decisions, encertades o no.

​Concha Milla

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Fotos

InteriorsInteriorsInteriorsInteriorsInteriors

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Hèctor Fibla Ferrà

  Notable obra que tracta amb naturalitat i un bon treball dels quatre personatges sobre les relacions de parella i el que comporten.

  28/05/2018

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir em vaig estrenar amb el Teatre la Gleva inaugurat fa 7 mesos i no ho podia fer de forma més encertada. Vaig estar veient aquesta obra escrita i dirigida per Concha Milla, la segona que escriu després de Refraccions que vam poder veure a la Flyhard. Es tracta d’una comèdia dramàtica que ens parla del desamor i la parella. Tot transcorre en una casa d’estiueig i dues parelles que casualment o no? es troben per sopar és l’inici d’un seguit de desencontres que ens condueixen per sinuosos camins fins a arribar al desenllaç. I en aquest recorregut es plantegen una sèrie d’interessants reflexions que arriben a l’espectador de manera pausada i amb llargs silencis que diuen més que la pròpies paraules. Una senzilla escenografia, però no cal més, acompanyada d’una perfecta il·luminació. Un cop més una excel·lent Patricia Mendoza a la que tantes vegades hem vist a l’Atrium, un magnífic treball de Muguet Franc a qui no recordava, un Alejandro Bordanove que broda el seu personatge d’Hugo i un fantàstic José Pedro García Balada. Molt recomanable i amb la seguretat que no us deixarà indiferents

  14/05/2018