La història d’una vida difícil

Historia de una reventada argentina

05/02/2018

una proposta escènica amb textos de Alejandro Urdapilleta, interpretada per l’actriu Ailin Migliora i dirigida per Daniel J.Meyer.

Alejandro Urdapilleta (1954-2013) fou actor i autor nascut a l’Uruguai però que va desenvolupar tota la seva carrera a l’Argentina. Abans, i després de deixar els estudis, havia viatjat a Europa on va treballar de majordom a Londres i va arribar a mendicar a Espanya fins que va orientar la seva vida cap al teatre. Va tornar a Buenos Aires, als anys 80 i va desenvolupar uns personatges basats en personalitats de la realitat argentina, dotant-los de poesia però portant-los al terreny de l’absurd i el ridícul.

Una proposta amb una tonalitat crua i rabiosa acompanyada de música, com diu Daniel J.Meyer, de tots els colors (cantada, escoltada, ballada), amb ball i performance en una interpretació sense treva. Un espectacle tragicòmic on l’actriu desenvolupa el seu paper amb molta desimboltura tot i que a nosaltres nos ens va acabar d’arribar. Una posada en escena on l’Ailin interactua amb el públic al mateix temps que ens explica la història de la seva vida mirant-se directament als ulls.

Ailin Migliora és una actriu a la que nosaltres vam veure en la seva tesina d’interpretació a l’Institut del Teatre, PARTIDA de Bárbara Becker, i a la que prèviament havíem vist treballar a ¿ QUE TE HABRÁN HECHO TUS OJOS ?, de Gabriel Beck. Una actriu polifacètica que ens agrada per la seva espontaneïtat.

Daniel J.Meyer és un dels fundadors de la companyia Descartable Teatre al que vam descobrir com a director a FUSELLS, de Bertold Bretch i com a dramaturg i director a ABANS, una proposta que es va representar a diversos espais de les Galeries Maldà.

Una proposta nascuda de la trobada a Barcelona de dos argentins, Daniel J. Meyer, que quan estudiava escollia els textos d’Alejandro Urdapilleta, i Ailin Migliora, i decideixen que aquesta “argentinidad non for export” ha de ser explicada per desmitificar als argentins de Barcelona. Un projecte que vol parlar dels emigrants argentins, “l’argentinitat més argentina“.

Una proposta amb la que malauradament no hem connectat gaire … i no sabem explicar per quina causa, …. el text ens ha semblat interessant, però no sabem si és degut a la direcció o la interpretació, … que no ens ha atrapat, malgrat que a priori tenia tots els elements a favor seu.

La nostra valoració 4 sobre 10

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Historia de una reventada argentina

Enllaç copiat!