Proposta d’una sensibilitat i qualitat “fora mides”

Federico García

Federico García
02/05/2017

És difícil escriure sobre una proposta que mou emocions i sentiments, una proposta que arriba a l’ànima. Això és el que ens ha passat amb aquesta mirada que ens ha proporcionat Pep Tosar sobre la figura del poeta .Ès el gran homenatge de Pep Tosar a la figura de Federico Garcia Lorca, que ha preparat amb la col·laboració d’Evelyn Arévalo.

Aquesta proposta es va estrenar a la Sala Hiroshima, dins del marc de Festival Grec 2015; s’han arribat a fer tan sols 8 funcions, quatre a la Sala Hiroshima i les altres en gira per l’estat espanyol. Un cop vista ens sembla inversemblant aquesta espera de dos anys per poder programar-la de nou.

Pep Tosar s’ha endinsat a la vida del poeta a través de la música, la dansa, el text i imatges documentals. Un recorregut que va des de Fuente Vaqueros, lloc on va néixer i viure els primers anys de la seva vida, a la Guerra Civil quan va ser assassinat, i recull els episodis més destacables de la vida de Federico.

El bailaor José Maldonado es converteix en l’encarnació física del poeta i el centre de l’espectacle. Una pantalla transparent ocupa tota la boca de l’escenari i a través de les projeccions ens permet veure les cinc persones que donen vida als textos del poeta. La veu de Mariola Membrives, la guitarra de Rycardo Moreno, la percussió de David Domínguez i la veu de Pep Tosar acompanyen en tot moment al bailaor encarnat en poeta.

Una posada en escena absolutament deliciosa, d’una sensibilitat i qualitat “fora mides” que converteix aquesta proposta en un Imperdible.

Rotundament genial.

Per veure la crònica original sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Federico García

Enllaç copiat!