Clàssics amb valor afegit

Els Pirates Teatre: Somni d'una nit d'estiu

Els Pirates Teatre: Somni d’una nit d’estiu
28/10/2018

El Somni d’una nit d’estiu té una mena d’imant màgic pels amants del Teatre, tant pels que s’hi dediquen com pels que hi van a gaudir-ne. És inevitable per tant trobar sempre alguna companyia o alguna producció amb aquest nom a alguna o altra banda. I per això sempre s’agraeixen versions del clàssic que ens expliquin coses diferents i sobretot de manera diferent.

En la versió que ens ofereixen Els Pirates Teatre hi trobem tres móns, i tots ben esbojarrats: el de Teseu i Hipòlita i la resta d’enamorats que corren i viuen les seves dramàtiques peripècies; el d’una companyia d’actors passats de voltes que representaran una versió molt especial de Romeo i Julieta; i el del món màgic dels éssers que habiten el bosc, entre ells Puck. I en tots tres móns, entrellaçats entre ells, hi han sabut trobar una bona dosi d’humor.

Les actrius i els actors representen diversos personatges a les diferents històries, i saben esprémer molt bé cadascun dels moments que els hi ofereixen, creant moments realment còmics: des de la presentació dels actors de la companyia i passant per l’ase i les fades; la disputa dels enamorats i la genial interpretació de Puck; fins a arribar a la representació de Romeu i Julieta, teatre dins del teatre, amb la cara dels atònits Teseu i Hipòlita a primer terme de l’escenari. Les interpretacions sumades al ritme frenètic de l’acció fan que el públic entri de cap a la història i s’hi submergeixi durant tota la representació.

I tot ben acompanyat de música, de la qual els actors també en són els responsables, cantant i tocant instruments en directe i sempre acompanyant l’acció i la trama sense fer-la pesada o repetitiva.

En definitiva, una molt bona adaptació del Somni d’una nit d’estiu de Shakespeare que no cau en certs tòpics o certes maneres de fer aquest clàssic.

← Tornar a Els Pirates Teatre: Somni d'una nit d'estiu

Enllaç copiat!