Marley, el gos, és el guardià dels somnis

El Rey del Gurugú

El Rey del Gurugú
23/05/2016

El dramaturg i director Ferran Joanmiquel (Cos a Cos) i l’actor David Martínez (La Nave Va) van unir esforços per produir aquesta obra que es va estrenar el passat novembre a l’Ateneu de Celrà.

Ambdós volien presentar un projecte de teatre social denunciant la situació dels immigrants subsaharians. EL REY DEL GURUGÚ és un monòleg en què David Martínez és un gos rodamón, no te nom i viu del que pot agafar de les escombraries, és un gos social que només ensenya les dents si li volen prendre el menjar. Això és el que el mateix gos ens explica en el pati d’accés al Porta 4 on esperem amb la nostra bossa de “possessions” a les mans, a partir del moment en què hem travessat la portalada d’accés al recinte hem de pensar que som immigrants esperant el nostre moment.

Gurugú és el nom castellà d’una muntanya (de fet un volcà extingit) el puig de la qual forma el punt més alt de la península del cap de les Tres Forques, a la costa nord del Marroc al costat de Melilla. Una barrera formada per dos tancats de més de sis metres d’alçada i 12 kilòmetres de llargada, separa el Marroc d’Europa.

Marley, el gos, viu content de tenir una missió, un paper que interpretar, és el guardià dels somnis i les vides de tota la gent amb la qual conviu. Canvia d’amo quan el que té, decideix saltar la tanca i ell continua fidel i lleial al costat del nou amo. Prefereix aquesta vida que una vida regalada, que li ofereix un capella, però que sent tancada a la realitat i a la qual renuncia perquè “s’avorreix”.

Una proposta honesta i que ens mostra una realitat molt dura a la que molt sovint ens està bé tancar els ulls. Ens ha encantat la interpretació d’en David Martínez que ens transmet angoixa i por, però també alegria i esperança.
Una magnífica interpretació… d’aquelles que no s’obliden.

MOLT i molt recomanable.

Valoració sencera clicant AQUÍ

← Tornar a El Rey del Gurugú

Enllaç copiat!