La bellesa en forma de teatre de titelles

Eh man hé, la mecánica del alma

Eh man hé, la mecánica del alma
18/09/2019

La Companyia “Zero en conducta” està especialitzada en teatre de titelles per públic per sobre de 5 anys. Després de veure aquest deliciós espectacle no he pogut resistir la temptació de buscar i navegar per veure altres peces de la mateixa companyia: “Nymio”, “Allegro ma non troppo, La dernière danse de Brigitte”, “Trashh o la poubelle plus belle” totes elles entranyables i d’una professionalitat exquisida. No és estrany que els hagin concedit el Premi Drac d’Or del Jurat Internacional i Jurat Juvenil i Drac d’Or a la millor interpretació a la Fira de Titelles de Lleida 2019.

El nom de l’espectacle té relació amb els indis Cheyennes i amb els esperits en els que creien i que donen vida a un titella de mida humana que anomenen Nolan. Les mans i el moviment de cinc ballarins el fan caminar, córrer, saltar i expressar-se físicament. Cada escena té un profund significat. Especialment impactant és l’escena entre una noia i Nolan, en la que s’intercanvien els papers. La magnífica interpretació de la ballarina fa que es converteixi en titella i doni a la vegada vida a Nolan.

La perfecció en les danses grupals, la simetria en els moviments de braços i mans i la elegància en la estètica global no s’aconsegueix fàcilment i denota un treball de fons, de grup i de temps.

Els cinc ballarins són: Elena Lalucat, Julieta Gascón, Jonathan Guisado, Pino Stiener i Putxa els quals sota la direcció de José Antonio Puchades omplen l’escenari de formes en diferents escenes en les que ballen, expressen i transmeten emocions.

No estava dins d’un programa sinó que era la presentació de la temporada de Sant Andreu Teatre. Una meravella d’espectacle. Espero que el puguem tornar a veure en alguna altra programació. Estarem al cas.

← Tornar a Eh man hé, la mecánica del alma

Enllaç copiat!