Fusió de Dansa, Circ i Tecnologia

Cuculand Souvenir

Cuculand Souvenir
07/07/2018

Ahir al Teatre Grec va tenir lloc l’única representació que de CUCULAND SOUVENIR s’ofereix en el Festival Grec. El nou espectacle del coreògraf Roberto Olivan, va ser estrenat el passat 20 d’abril, al Festival Sismògraf d’Olot i ja ha ofert representacions en diferents teatres del territori. Al mes de novembre està programat dins de la temporada del TNC.

Roberto Olivan, nascut a les terres de l’Ebre es va interessar, de ben jove, per la dansa, i, va haver de lluitar dins de l’entorn familiar per fer realitat el seu somni.

CUCULAND SOUVENIR és una producció on la dansa i el circ contemporani es fusionen amb la tecnologia per explorar l’impacte que l’evolució tecnològica té en la nostra vida quotidiana.

Un espectacle que conjuga l’espectacularitat del circ, amb aparells com la corda o el gran balancí, i la gran fisicalitat dels seus artistes, amb el virtuosisme dels ballarins. Complementat amb la música electroacústica de Laurent Delforge i la il·luminació de Romain Tardy, un dels artistes més destacats de l’escena digital actual.

Una posada en escena espectacular que arrenca amb deu minuts de ritme frenètic, on els artistes es mouen entre l’agressivitat i la fluïdesa intercalant moviments per terra i aire de forma potentíssima.

L’espectacle grupal flueix, donant pas a les interpretacions individuals que ens mostren les habilitats de cada un dels artistes, destacant sense dubtes a Delia Ceruti, que ens presenta un exercici amb la corda absolutament espectacular. Una escena impactant amb una bossa de plàstic o la sorprenent aparició d’un conillet rosa, són altres dels moments destacables de la peça que acabarà amb un altre número coral amb el balancí on els artistes tornen a fer gala de la seva extraordinària força física.

Una escenografia de gran format consistent en una mena de mur, amb dues enormes obertures, per on entren i surten els intèrprets, i al que també s’enfilen. Una multi pantalla on de bon començament apareix la figura d’una noia, una mena de SIRI present en molts moments de l’espectacle i un gran nombre de leds de gran potència que ens deixaran literalment enlluernats al ritme de la música.

Un espectacle amb el que hem gaudit molt, amb imatges molt potents i que sens dubte, convida a reflexionar des del mateix impacte visual i sonor, sobre el valor del temps i la pèrdua de control del moment present.

Malgrat tot, en algun moment l’hem trobat massa reiteratiu, i creiem que per millorar-ho, potser caldria retallar en temps alguna de les darreres escenes de l’espectacle.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Cuculand Souvenir

Enllaç copiat!