Una dramatúrgia poc subtil

Clara Segura i Bruno Oro: Cobertura

Clara Segura i Bruno Oro: Cobertura
01/03/2021

Haig de reconèixer que mai vaig ser gaire fan de la sèrie Vinagre, que Clara Segura i Bruno Oro van realitzar l’any 2008. Aquell programa d’esquetxos humorístics va tenir només una temporada de 14 episodis, però va despertar moltes simpaties entre una part del públic i va demostrar -això, sí- que entre els dos actors hi havia una sintonia a prova de bombes. És potser per aquestes ganes de treballar junts en un projecte similar que ara fa un any va sorgir aquesta Cobertura, un show escrit per Bruno Oro i Alejo Levis en el que els actors es desdoblen en una infinitat de personatges… a quin més esperpèntic i peculiar.

No negaré que entre Oro i Segura hi segueix havent connexió, i el que popularment podríem classificar com a “bon rotllo”. És una cosa que es percep, que no es pot amagar i que garanteix un percentatge d’èxit molt elevat. Per tant, què és el que a mi em falla? Per què pràcticament no he connectat amb l’espectacle? Podríem dir que l’estil d’humor que proposen no és potser el que més gràcia em fa, però no seria just pensar només en un criteri personal ja que això de l’humor és molt subjectiu. Jo crec que està més relacionat amb la dramatúrgia, que comença seguint un patró però que s’endinsa per camins que no sempre tenen una sortida clara. Tot el tema del marcapassos, que apareix com un bolet i que acaba tenint una gran importància, és un petit disbarat que distreu i no porta enlloc. Jo m’hagués quedat en una història més senzilla, com la que plantejava les desavinences entre un matrimoni d’artistes amb carreres molt diferents… Aquest conflicte dramàtic donava més de si, i potser no calia distreure’l ni amb tants personatges ni amb situacions totalment prescindibles, com ara la de la divertida classe de zumba.

Tot i així, cal reconèixer el mèrit dels dos actors, ja que una obra amb tants canvis de personatge comporta un complex treball al darrera que poc ens podem imaginar. A més, s’interactua constanment amb el vídeo, un altre dels grans protagonistes i una altra dificultat afegida a l’hora d’executar eficaçment tots els gags proposats.

← Tornar a Clara Segura i Bruno Oro: Cobertura

Enllaç copiat!