Hem sortit francament molt decebuts

Cirque du Soleil: TOTEM

Cirque du Soleil: TOTEM
24/03/2018

TOTEM és un espectacle estrenat el 2010 a Montreal i dirigit per un dels millors directors de teatre del món, Robert Lepage. Això es nota en la posada en escena o embolcall que guarneix els diferents números de circ, especialment en unes espectaculars projeccions a la rampa central que uneix l’espai on està situada l’orquestra, amb la pista central.

Comença amb una extraordinària puntualitat i ens mostra “L’inici de la vida”, on un home-peix baixa des del sostre al mig de l’estructura que habiten altres amfibis i peixos, que salten i donen voltes; es tracta d’una superficie liquida, que ben aviat es converteix en un oceà ple de peixos i amfibis. A la pista central veiem una enorme i espectacular closca de tortuga on un munt d’animals evolucionen.

Aquest espectacular inici, és des del nostre punt de vista, un dels pocs aspectes interessants de la proposta, ja que els números circenses (que haurien de ser el més important en un espectacle de circ), no tenen la força suficient per catalogar-lo com un bon espectacle.

Potser nosaltres estem massa influenciats pel que vam veure al Festival Internacional de Circ a Girona, a finals de febrer, perquè en aquell espectacle tots, absolutament tots, els números circenses ens feien exclamar un oohhhhhh!!!, d’incredulitat, per la novetat d’execució i la seva enorme qualitat. Malauradament en aquest TOTEM del Circ du Soleil, cap número ens ha provocat una sensació semblant, encara que salvaríem potser un parell de números, principalment el de la dona contorsionista.

La nostra opinió encara és més negativa si parlem dels pallassos, que han tingut una actuació molt, però que molt fluixa i que a nosaltres no ens ha provocat ni un petit somriure.

Patètic el començament de la segona part, amb un intent “d’apropar-se” al públic de BCN (els seus assessors no coneixen segurament on estan actuant) … una “maja” espanyola vestida de negre apareix a la rampa, mentre que alguns pallassos intenten representar un “tablao flamenc” i una cursa de braus….. vergonya aliena !!!

Malgrat que a la web del Circ du Soleil, consta un número de trapezi, almenys aquest dilluns de Pasqua, no va haver-hi cap número aeri, i tots van ser “terrestres”.

Resumint, 90 minuts d’espectacle, primera part d’una hora i segona part de 30 minuts contant les salutacions…. això si, mitja hora de descans per veure si el públic consumeix alguna cosa o compra records a preus abusius.

Números ja més que vistos en altres propostes, que malgrat estar ben realitzats (només faltaria), no arranquen el oohhhhh !!!, d’altres espectacles del Circ du Soleil.

D’aquest, TOTEM, hem sortit francament molt decebuts. Un espectacle on tots els números són a terra, o arran de terra, sense trapezis, ni barres, ni equilibristes.

Això si, la posada en escena, la música i el vestuari, espectaculars, com de fet ens tenen acostumats.

Per veure la ressenya original sencera, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Tornar a Cirque du Soleil: TOTEM

Enllaç copiat!