Cabaret Victoria

12/03/2018

A l’abordatge, sense equipatge …

El dia 14 de marc de 2013 la Sala Fènix va obrir les seves portes, i des de llavors ha anat trobant el seu lloc, i adquirint una personalitat pròpia basada en el teatre de màscares, les titelles per adults, el clown gestual, el teatre d’objectes i la poesia. També s’ha fet un lloc en el món de la programació infantil.

CABARET VICTORIA és la seva primera producció, una obra teatral en format de breus històries basades en la literatura fantàstica del segle XIX. I ara la tornen a oferir, dins de la programació especial per celebrar el cinquè aniversari de la sala.

Felipe Cabezas, ànima artística de la sala, és el director teatral i conductor de la proposta amb direcció musical de Pere Cabaret.

Amb textos d’Edgar Allan Poe, Honoré de Balzac, Teodor Hoffman, Julio Verne, Rimbaud, …. ens proposen un cabaret amb un accent especial en la màscara, el gest, les ombres i la manipulació d’objectes, amb un ambient sonor i musical a l’estil de la revista i el vodevil.

La sala es transforma en una nau amb un ambient decadent i festiu, el capità d’aquesta nau és Felipe Cabezas i convida “al abordaje, sin equipaje“. Una tripulació amb una estètica de còmic i diferents habilitats escèniques que els fan capaços de donar vida a autòmats, viatges, pors i figures sobrenaturals que fascinaven en el segle XIX i ho continuen fent en l’actualitat.

Un equip d’intèrprets que fan de tot: Alba Valldaura, Elena Visus, Iván Gimenez, Felipe Cabezas, Aleyda Puerto, Pere Cabaret i Àgata Cabezas.

Cada text, cada autor té la seva particular posada en escena, com el monòleg d’Elena Visus darrere una tela negra, l’escena de Don Juan (magnífic Iván Gimenez)  i el seu pare, que Alba Valldaura interpreta extraordinàriament darrere una mascara o el paper de nina articulada que interpreta l’Elena Visus.

Algunes cançons són interpretades coralment per tot l’elenc, però caldria destacar la veu d’Aleyda Puerto que canta entre les escenes, acompanyada en tot moment pel piano de Pere Cabaret.

Un resultat una mica desigual, però que en general resulta entretingut i ens ha fet passar una bona estona, tot i que segurament esperàvem un altre tipus d’espectacle.

La nostra valoració és en aquest cas molt subjectiva, ja que hem de reconèixer que en Teatre, no ens acaben de fer el pes les històries curtes, encara que aquestes estiguin entrellaçades en un sol espectacle …. i potser també el tipus d’humor que ens fa “trempar” no coincideix gaire amb la d’aquesta proposta.

Per veure la ressenya original, només cal que cliqueu en aquest ENLLAÇ


Tot el que necessites per anar al teatre

Cabaret Victoria

Cabaret Victoria

Cabaret Victoria és un espectacle de cabaret i revista teatral basat en la literatura fantàstica del segle XIX produït per la Sala Fènix sota la direcció teatral de Felipe Cabezas i la direcció musical de Pere Cabaret. Ens proposen un cabaret amb un accent especial en la màscara, el gest, les ombres i la manipulació d’objectes, amb un ambient sonor i musical a l’estil de la revista i el vodevil. L’elenc es compon de tres joves artistes, Alba Valldaura, Nelo Sebastián i Elena Visus, especialitzats en l’ús de la màscara i els objectes, donant un equilibri entre ímpetu jovial i experiència.

Allan Poe, Tesla, Baudelaire, Honoré Balzac, Hoffman, Gogol, Rimbaud, Julio Verne i un univers sencer d’icones del segle XIX es donen cita en aquest cabaret musical d’aires SteamPunk, teatral i literari, ric en cançons corals de to desenfadat i alegre, per donar vida a autòmats, viatges, invents, pors i figures sobrenaturals que fascinaven a l’home de llavors, i que segueixen presents en la realitat de l’ara. Per tant, el teatre es converteix en una gran nau de viatge fantàstic més enllà del món, el centre de la terra o la lluna, per centrar el seu full de ruta en l’ànima humana.

Video

Fotos

Cabaret VictoriaCabaret VictoriaCabaret VictoriaCabaret Victoria

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Hebert Parodi

  Cabaret no al uso. Oscuro pero tremendamente divertido, autoparódico, que pasa de la risa a lo tenebroso en un segundo, descarado pero no soez, Steampunk, que me pirra, vestuario elegantmenete victoriano, música en directo, referencias a Tesla, Balzac… Relatos de lo mejor de la literatura futurista y fantástica y de terror del XIX (Verne, Poe, Shelley…), autómatas, piratas del romanticismo, retrofuturismo, la muerte, la eterna juventud, lo sobrenatural y fantástico; al final, los miedos, sueños y emociones del ser humano, en el XiX y en el XXI… Caladero que daría para nuevos montajes similares e igual de interesantes.
  Lo he vivido como un interesantísima “cata” de lenguajes como las marionetas, el teatro gestual, las sombras, máscaras…a los que me estoy acercando.
  Todo, excelentemente interpretado por unos actores que se ríen de todo y de si mismos, que cantan, bailan, narran… y lo hacen con mucha energía, pasión y complicidad, que interactúan con el público sin hacernos sentir incómodos, un maestro de ceremonias fantástico. Vaya, que te sientes entre un grupo de amigos.
  En fin, un espectáculo único, diferente, accesible, que no esconde tras su cercanía, desenfado y tono festivo, el trabajo, pasión y talento que hay detrás. Acaba hoy pero no dudo de que volverá o girará. Yo repetiría, “sin equipaje!”.

  24/04/2016

 • Raul garrote

  Espectacle molt entretingut, per una nit diferent.

  Genials actors, que ens van fer passar una estona molt divertida.

  Totalment recomanable per passar una bona estona gaudint d’un interessant show.

  09/12/2013

Articles relacionats