Tota una experiència

Barcelona Memòria Fotogràfica

Barcelona Memòria Fotogràfica
06/01/2021

Des del 2019 el Poblenou torna a tenir un dels espais audiovisuals més importants de la ciutat, l’IDEAL Centre d’Arts Digitals. Més de 2000 metres quadrats dedicats a l’exhibició, la formació i la producció d’arts digitals immersives. Ara bé, no s’ha d’oblidar que aquest mateix espai ja va tenir una llarga i exitosa vida… Va ser primer un conegut cinema de barri des del 1917 fins el 1984 (Cine Ideal) i més tard un plató de televisió on es van enregistrar nombrosos programes i sèries.

La primera exhibició d’aquesta nova etapa va ser la dedicada al pintor expressionista Claude Monet. Ara li toca el torn a sis reconeguts fotògrafs catalans (Català-Roca, Maspons, Pomés, Biarnés, Miserachs i Colita) per tal de posar en imatges com era la Barcelona dels anys cinquanta i seixanta. A través de projeccions, experiències interactives, peces immersives de gran format a 360º i realitat virtual, es pot fer un viatge al passat, passant per una interessant i didàctica explicació sobre el procés de creació d’un fotògraf i acabant en una experiència que permet asseure’s al costat dels barcelonins de cinquanta anys enrere. A les imatges hi podem veure a famosos com Dalí, Carmen Amaya, Joan Miró o els Beattles, sense oblidar personatges anònims que van habitar les Rambles, el port , la platja de la Barceloneta o la plaça Catalunya de l’època. Sense cap mena de dubte, un espectacle visual que emociona i sorprèn.

Esperem que un espai d’aquestes característiques pugui perviure per molt de temps a la ciutat i segueixi oferint-nos sorpreses tan agradables com les que ha donat fins ara. Faltarà buscar nous temes i noves excuses, però val a dir que l’experiència dona per molt i que segur que idees no els hi falten…

← Tornar a Barcelona Memòria Fotogràfica

Enllaç copiat!