Fora les cotilles

Barbes de balena

Barbes de balena
19/03/2017

La doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913) va ser la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’estat espanyol. A la seva tesi doctoral va reivindicar la necessitat de proporcionar una bona educació a les dones, al mateix temps que feia un al·legat contra la cotilla, aquella peça de roba que enclaustrava a les dones i els hi perjudicava la salut. Aleu va aconseguir dedicar-se a allò que més desitjava, però no sense superar tots els obstacles que se li van presentar.

Ara amb Barbes de balena, a El Maldà, recordem a aquesta i a altres dones que ens han precedit, mentre s’encoratja a totes aquelles que han d’arribar. Anna Maria Ricart ens presenta un text molt elaborat, a partir de vivències i textos de l’època de la doctora Aleu. Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López i Anna Romaní són les quatre actrius que, amb confiança i veritat, ens presenten aquestes dones i ens confien els seus records, mentre amb les seves veus, magnífiques, canten les composicions de la mateixa Cabiró, que les acompanya al piano.

Delícia teatral en un espai petit i acollidor que ens anima a ser còmplices d’aquesta memòria col·lectiva. Fora les cotilles, reals i figurades.

Més a www.fentcaptures.wordpress.com

← Tornar a Barbes de balena

Enllaç copiat!