L’encotillament de la dona en un món masclista

Barbes de balena

Barbes de balena
04/04/2017

Una proposta que és una mena de còctel, que barreja el Teatre, amb la música i cançons en directe, i que en alguns moments també utilitza altres branques de les Arts Escèniques, com la dansa. Quatre actrius a la nostra vista “encotillades”, fan un repàs per un món on es considerava (… i malauradament encara es considera) la dona molt inferior a l’home, i ho fa durant els últims 150 anys de la nostra societat.

Un magnífic text d’Anna Maria Ricart, molt treballat, que parteix de la vida de la doctora Dolors Aleu, protagonitzat per aquestes quatre actrius que encarnen diferents papers, amb els seus diàlegs parlats, però també amb cançons que elles mateixes interpreten a diferents veus, sense trampa ni cartó, molt a prop nostre en la petita Sala de El Maldà; unes veus que deu ni do, que molts espectacles Musicals voldrien. Són Núria Cuyàs, Laura López, Anna Romaní i Ariadna Cabiró, aquesta última també interpreta la música al piano, la música que ella mateixa ha creat per l’espectacle.

BARBES DE BALENA ens parla de l’encotillament de les dones de finals del segle XIX, però que traspassa aquella època i arriba amb claredat als nostres dies, per forçar-nos a fer una reflexió, sobre si tot allò ja ha passat o en realitat encara queda molt per polir, en la nostra societat de clar to masclista.

Una posada en escena molt fresca, divertida i diferent de tot allò que veiem normalment als Teatres, plena de metàfores i simbolismes, excel·lentment dirigida per Mònica Bofill.

Si desitgeu llegir la crònica original sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Barbes de balena

Enllaç copiat!