Retrospectiva per canviar el futur

Barbes de balena

Barbes de balena
11/09/2020

A tall de presentació i per tal de fer creure al públic que allò que veuran és 100% verídic, les quatre actrius fan un repàs del seu arbre genealògic femení des d’elles fins a les familiars que no se’n coneix el nom.  Ara ja fa quatre anys que tot l’equip va fer un meravellós treball de creació a través de diferents reunions d’assaig. El fet que Núria Cuyàs sigui la rebesnéta  de la doctora Dolors Aleu i Riera és el timó d’aquest valent projecte que navega en un mar ple de noms femenins i balenes oblidades.

A través d’un espectacle multidisciplinari amb les dosis ideals de text, piano en directe, coreografies grupals i dansa individual “Barbes de balena” pretén donar veu a tots els sacrificis i patiments que han aguantat les dones al llarg dels últims anys. La història de la doctora Aleu fa d’altaveu del silenci femení que durant anys ha quedat a l’oblit de tothom. Com si es tractés d’un projecte de teatre documental i amb la qualitat d’un vi criança, que amb el pas del temps es fa més bo, les balenes tornen a proposar una anàlisi descriptiu però gens empalagós a la memòria històrica, que condemnava les dones a un futur fosc. El quartet femení brilla i dona ales al sentiment d’empoderament i la rellevància de la dona conduint l’espectador a paisatges antics que ara, afortunadament, ens semblen impossibles de viure.

L’espectacle de contrastos sentimentals intenta fer un canvi de xip de forma creativa i amb compromís a totes aquelles persones del públic que gaudeixen de l’espectacle i seuen a la butaca sabent perfectament el que van a veure. En definitiva, un collage artístic marcat per l’esforç sentimental i la capacitat de revertir la memòria de peix que ens fa oblidar tots aquells noms. Aquells records oblidats que ens fan sentir culpables de no haver preguntat més sovint.

← Tornar a Barbes de balena

Enllaç copiat!