La víctima no és la culpable

21/11/2016

La víctima no és la culpable

Aquest cop he anat a la Sala Atrium sense l’entrada comprada, ni reservada i com no podia ser menys les entrades estaven exhaurides. He tingut sort, i ha fallat un parell de persones i hem pogut entrar. Recordatori per els propers cops, a la Sala Atrium no hem d’esperar a l’últim dia, la qualitat de les propostes fa que el boca-orella funcioni i ompli en la seva programació.

I la tràgica història d’Amanda Todd no és per menys. El suïcidi, un acte molt present en el meus últims mesos, és un acte molt valent i a la vegada tràgic. En un món on els adolescents pateixen l’assetjament a les xarxes socials i al món real, ens indica que la última via d’escapament que veuen és finalitzar amb tot plegat.

Amanda-T ens presenta aquesta realitat, qüestionant qui és el culpable de tot plegat. Fins arribar el punt, en que la víctima sembla el culpable de tot el que li succeeix. Una obra molt necessària per veure fins on pot arribar els nostres actes.

El pes de tot el muntatge recau en Greta Fernández, perfecte en el seu paper. I a més …


Tot el que necessites per anar al teatre

Cartellera /

Amanda T (inspirada en la història d’Amanda Todd)

Amanda T (inspirada en la història d’Amanda Todd)

Amanda T és una obra que fabula la tràgica història d’Amanda Todd, la jove canadenca que amb quinze anys es va suïcidar després d’anunciar els seus motius per la xarxa. Després d’aquest succés va haver-hi més casos similars en els quals també està basada l’obra. L’assetjament, el despit, la necessitat de reconeixement o la solitud, són temes que alimenten la història. En les últimes escenes, el presentador d’un xou sensacionalista buscarà els veritables motius i culpables del citat succés. Malgrat el retrat d’una societat falsa i un sistema cruel, Amanda T també pretén recollir la paradoxa i la fricció absurda, per moments fins i tot còmica, de la necessitat de visibilitat i èxit a les xarxes socials.

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Anna Surroca Carrera

  Gràcies al sorteig de Teatre Barcelona ahir vaig gaudir de l’obra. Una història massa actual per desgràcia. Molt bona interpretació dels dos actors, sobretot de la jove promesa Greta Fernández.

  La petita sala Atrium afavoreix arribar fàcilament a la història i a la interpretació.
  Amb pocs recursos s’aconsegueix una obra força punyent.

  31/10/2016

 • 12345

  Laia Ferrer Sellés

  Tot i que costa entrar-hi, segurament pel format i algunes parts del text, força dispers al principi, la història d’Amanda T és tan potent que acaba resultant impossible no deixar-se endur i emocionar-se amb el camí de la protagonista. Les actuacions tant de Greta Fernandez com de Xavi Sàez (una garantia) són en millor de la funció.
  Gràcies a TB per les invitacions!!!

  03/11/2016

Deixa la teva valoració

Has d'estar registrat per poder deixar la teva opinió. Pots registrar-te aquí, o pots entrar a continuació:

Articles relacionats

Greta Fernández protagonitza 'Amanda T', una peça de teatre documental inspirat en el cas d'Amanda Todd

Greta Fernández protagonitza 'Amanda T', una peça de teatre documental inspirat en el cas d'Amanda Todd

26 octubre 2016

Greta Fernandez s’estrena al teatre protagonitzant -al costat de Xavi Sáez– Amanda T, una peça de teatre documental que intenta explicar els motius pels quals la jove Amanda Todd es va suïcidar després de patir assetjament amb l’objectiu de conscienciar, però també compartir responsabilitats. Un text d’Álex Mañas que es podrà veure a la Sala Atrium del 26 d’octubre al 20 de novembre.

Llegir més...n