Qüestiona les guerres fratricides de qualsevol època

A cada rey su merecido

A cada rey su merecido
04/01/2017

A CADA REY SU MERECIDO és una obra escrita en castellà i està dirigida novament per Òscar Molina amb un repartiment format pel mateix Hèrzog, per Julio Alonso i per David Solans que per nosaltres ha estat un gran descobriment en el món teatral, ja que, de fet, només l’havíem vist treballar a través de la pantalla a la sèrie de Merlí i a la pel·lícula Fill de Caín.

Julio Alonso és nascut a Salamanca i viu entre Barcelona i Madrid on és conegut i reconegut en el món de les arts escèniques i al que nosaltres havíem vist treballar a la sèrie Nit i Dia. En un primer moment el vam trobar una mica sobreactuat en l’escena quan va begut, però a mesura que va avançar la representació, hem de dir que la seva actuació ens va captivar.

De l’autor i actor Felix Hérzog no en teníem referencies i ens ha agradat molt tant com a dramaturg amb un text colpidor dels que fan reflexionar i t’emportis “deures” a casa, com per la seva convincent interpretació del personatge de Agatón, el germà gran.

Una posada en escena magnífica amb un gran tractament de la il·luminació que aconsegueix transmetre l’angoixa de viure en un entorn en guerra i on la malfiança, la precarietat i la por són la base de tot.

Tres persones que viuen aïllades en un lloc indeterminat, lluny de qualsevol casa o poble i amb una guerra que amenaça constantment les seves vides. No hi ha una localització concreta en el temps, i de fet, no ens cal per poder constatar quins poden ser els efectes d’una guerra que pot arribar a enfrontar amics, veïns, germans, pares o fills fins al punt que l’odi acabi sent la base de les seves relacions.

A cada rey su merecido” és un text que qüestiona les guerres fratricides de qualsevol època i temps, els enfrontaments que fan trontollar els llaços familiars en defensar uns ideals encara que aquesta defensa pugui provocar la mort del germà o la pròpia mort.

Realment magnífica, de les que trasbalsa l’ànima.

Si desitgeu llegir la valoració sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a A cada rey su merecido

Enllaç copiat!