Goyo Jimenez

Goyo Jiménez

Goyo Jiménez és un creador artístic conegut per col·laborar en diferents programes de televisió, però, sobretot, gràcies a la seva faceta com a còmic o monologuista de stand up comedy. Acumulant una vasta trajectòria professional, acadèmica i personal.

El seu camí artístic comença de manera precoç, ja que als catorze anys puja a l’escenari en nombroses ocasions, i, als setze, havia guanyat diversos premis o mencions d’interpretació, literatura, fotografia o vídeo. Però és el món de l’escena la que més crida la seva atenció, i és per això que crea, a l’edat de disset anys, la seva companyia teatral, amb la qual arriba a estrenar tres obres de la seva autoria i/o direcció.

En anys posteriors completa la seva formació, fins aleshores autodidacta, estudiant Dret a la Universitat de Castella-la Manxa, i Art Dramàtic a la RESAD (Reial Escola Superior d’Art Dramàtic) de Madrid. A més, realitza nombrosos i diferents cursos monogràfics (direcció escènica, escriptura dramàtica…)

De forma simultània, treballa com a actor professional de teatre i, des de llavors, no deixa d’acumular una vasta i fructífera trajectòria interpretativa a l’escenari: Companyies com La Fura dels Baus, Còmics, Teatre de Malta, Teatre Capità, Teatre Fènix, Cal Teatre , La Funció Delta, etc Aquesta trajectòria li permeten encarnar tot tipus de personatges, dramàtics o còmics, en diferents propostes escèniques: Teatre greco-romà (Sòfocles, Eurípides, Aristòfanes), teatre clàssic (Cervantes, Lope de Vega, Tirso de Molina, Calderón de La Barca, Shakespeare, Molière, Zorrilla…), o contemporànies (Woody Allen, Francisco Nieva, Ignacio Amestoy, Rosa Montero…) Amb diversos d’aquests muntatges participa, així mateix, en nombrosos festivals i programacions internacionals: Almagro, Sardenya, Venècia, Florència, Verona, Pisa, Romania, Eslovènia, Bòsnia, Croàcia…

Seleccionat per formar part del programa televisiu El Club de la Comèdia, es converteix en peça fonamental dels muntatges teatrals que es deriven d’aquest programa d’èxit: El primer, 5homes.com, (durant tres anys ha actuat en aquest espectacle exitós, sent el únic actor que ha representat els cinc personatges). Després 5homes i dones.com, Nit de Còmics. També va protagonitzar la seqüela teatral del programa Els Irrepetibles d’Amstel, de títol homònim, gràcies a la seva sorprenent capacitat per a la improvisació teatral.

Paral·lelament, i com a autor i director de teatre, ha escrit i/o dirigit des de llavors dotze produccions, de les quals s’han realitzat més de nou-centes representacions. A aquestes cal unir els seus sis espectacles de stand-up comedy, titulats: Aiguantulivinamerica! #alfinsolo, En veritat us dic, Evoluzión, By the way i Més Díficil Encara. Amb qui ha superat la xifra del milió d’espectadors.

Any de naixement
1970
Lloc de naixement
Melilla
Alçada
1,92
Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats
Ha treballat amb