Fundació Òpera Catalunya

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) es constitueix com a l’instrument necessari per garantir la continuïtat i creixement del cicle Òpera a Catalunya, liderat durant més de 38 anys per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS).

La FOC neix com la suma de forces de quatres institucions de referència al sector de la cultura: Associació d’Amics de l’Òpera de SabadellOrquestra Simfònica del VallèsFundació Banc Sabadell i Fundació Fluidra. Dues entitats líders en el desplegament de la música i la cultura al territori català des de la iniciativa civil  i dues fundacions empresarials cabdals en el desenvolupament del país mitjançant la música i la cultura com a eixos principals.

Totes quatre entitats tenen origen i seu a la ciutat de Sabadell i mantenen una llarga trajectòria de compromís amb la cultura a tot el territori català.

Els objectius de la FOC són la creacióproducciódireccióexhibició i comunicació de les produccions operístiques i líriques donant continuïtat a l’activitat actual. Promovent d’aquesta manera el Cicle d’Òpera a Catalunya en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministeri de Cultura, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions i amb el suport de diferents patrocinadors, col·laboradors i mecenes.

Sempre tenint present la consolidació i impuls com a centre de producció operística i simfònica arrelat a la Ciutat de Sabadell, com a motor que dona servei a tot el territori català i com a eina de democratització, proximitat, accessibilitat i articulació territorial mitjançant la música. Formen part del circuit d’Òpera a Catalunya les ciutats de SabadellSant Cugat del VallèsManresaGranollersReusGironaVicTarragonaLleidaViladecansTortosa i Barcelona.

L’important llegat històric de l’AAOS ens compromet a seguir treballant amb la màxima dedicació. Potenciant els seus valors, rigor, qualitat i vocació de millorar; la iniciativa privadal’emprenedorial’arrelament a la societat, la potenciació dels joves talents, la sostenibilitatl’eficiència i la responsabilitat.

Esdevenint una institució de referència, estratègica i prestigi, atractiu pel públic, programadors, institucions i patrocinadors i artistes en els pròxims anys.

Fotos i vídeos
Conegut/da per
Articles relacionats

Fundació Òpera Catalunya