Tot el que necessites per anar al teatre

Ultramarins

Ultramarins

La Companyia Hongaresa, fundada por Lola López, Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso a l’any 1995 i després d’haver estrenat 25 espectacles recupera Ultramarins, un dels textos de Paco Zarzoso que més reconeixements va tenir al seu moment.

Sinopsi

Ultramarins és la història d’un pare i d’una filla que pelegrinen per pobles de l’interior d’Espanya dels anys 50 amb una carpa en què ofereixen un espectacle que tracta del mar i les seues meravelles. En un dels seus remots destins, un lloc muntanyós els habitants del qual mai han vist cap paisatge marí, l’existència d’eixos dos personatges registrarà un canvi substancial després de conèixer un venedor ambulant que s’hostatja en la seua mateixa pensió. La trobada dels tres -pare, filla i venedor- enfrontarà fantasia i realitat, poesia i prosa, el mite i les urgències mercantilistes, el somni del pare, la urgència del venedor en la compravenda per a la supervivència, el sentit de la dignitat del pare, enfront de la voracitat de la necessitat de continuar oferint i adquirint productes, la fatiga del que viu enfront de les ganes de viure.

Video

Valoració espectadors
  • Avui a La Beckett i dins el cicle D.O. València he pogut gaudir d’aquesta obra escrita per Paco Zarzoso, traduït per Lluïsa Cunillé i que interpreta la Companyia de Sagunt, Hongaresa. Un text que ens parla d’un pare i una filla que recorren els pobles d’Espanya amb un espectacle ambulant que tracta de les meravelles del mar. En una pensió d’un d’aquests pobles coincideixen amb un venedor ambulant amb qui entaulen relació. Les seves vivències, els seus somnis, els seus records, les seves astúcies per a la supervivència ens són relatades pels tres actors Lola Lòpez (filla), Miguel Lázaro (pare) i Pep Ricart (venedor) de forma extraordinària. En llengua valenciana es van succeint uns diàlegs matisats, pausats, que desborden tendresa i poesia i que fan que els 80 minuts passin en un tres i no res i en voldries més. Una perfecta escenografia i una acurada il·luminació ho acaben d’arrodonir. Llàstima que només estarà en cartell tres dies i el diumenge és l’últim perquè és totalment recomanable.

    17/03/2018