Tot el que necessites per anar al teatre

Testimoni de guerra

Testimoni de guerra

Testimoni de guerra de Pau Carrió és un díptic dramàtic, guanyador del Premi Quim Masó 2019,al voltant de la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències, amb la mirada posada sobre els interrogants i les paradoxes que suscita el retrat de la violència llunyana a través de l’exhibició als mitjans de comunicació.

El text sacosta a dos dels noms més emblemàtics del periodisme bèl·lic: el fotògraf sud-africà Kevin Carter, que es va suïcidar quatre mesos després dhaver rebut el Premi Pulitzer per la fotografia duna nena sudanesa amb un voltor al darrere, i la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià lany 2012, després dhaver cobert nombrosos conflictes armats.

 


Valoració espectadors
 • Isart Homar Franquesa

  Teatre documental, es fa una mica feixuc aguantar l’obra només amb els monòlegs dels 2 actors que estan a un nivell molt alt, tot i això crec que a nivell escènic li falta alguna cosa.

  31/01/2021
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  TESTIMONI DE GUERRA

  Menuda bofetada de realidad nos da esta obra! Directo al corazón y a la pasividad con las que se viven las guerras y la pobreza en el mundo. Somos unos privilegiados por haber nacido aquí y el texto de Pau Carrió nos lo restriega por la cara.
  Porque los horrores de la guerra pueden conseguir que un fotógrafo gane el Pulitzer con una fotografía cruda e impactante. Y esa misma foto puede conseguir abocarte al suicidio. Porque los Horrores de la guerra dejan huella y a veces no es posible borrarlas.
  También la guerra puede destruir vidas de profesionales que intentan dar voz a los caídos. Periodistas que están en primera línea y que a veces no se puede garantizar su seguridad. Como le pasó a la protagonista de la segunda historia.
  Pol Lopez y Laura Aubert están formidables. Ambos se desnudan sentimentalmente y conseguirán ponernos los pelos de punta.

  Atención a la Aubert que consigue un cambio de registro impresionante. Nunca antes había visto en ella una interpretación tan intensa y real! MARAVILLOSA!!

  29/01/2021
Articles relacionats
‘Testimoni de guerra’ qüestiona al TNC el periodisme de guerra

‘Testimoni de guerra’ qüestiona al TNC el periodisme de guerra

22 gener 2021

Pau Carrió, el dramaturg i director d’escena, estrena al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) l’obra Testimoni de guerra, guanyador del Premi Quim Masó 2019, i es podrà veure a la […]

10 noms clau de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

10 noms clau de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

8 setembre 2020

Xavier Albertí s’acomiada de la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya, abans de fer el salt com a dramaturg de la Compañía Nacional de Teatro Clásico a Madrid, amb una […]