Tot el que necessites per anar al teatre

Sudado

En Sudado, un restaurant peruà del Abasto es realitzen les últimes remodelacions a comanda de Percy, el seu amo. Dos obrers, Ricky, argentí i Lalo, peruà, treballen per a la constructora que ara fa servir Alejo, fill de l’antic amo de l’empresa que va morir fa una setmana. És el primer dia de treball després de la tragèdia.

La jornada sembla no acabar per la falta de materials. El treball funciona com anestèsia per al dolor i el desencís que provoquen el dol, el desarrelament, la família, la rutina, la solitud, el deure i els vincles laborals. Entre la imponent imatge del Machu Picchu, una oficina a mig construir, un fonola i cerveses, la idea de merèixer alguna cosa millor sorgeix de manera silenciosa en aquesta jornada que imprimeix en ells una nova derrota.


Valoració espectadors
  • Avui si que he gaudit de valent a la Sala Fènix amb aquesta obra mostra de teatre Porteño a càrrec de la compañia argentina El nuevo sainete argentíno i que era la tercera del cicle Pont Aeri. Vull agrair a Moises Romero Coleto que va ser qui a través d’aquest bloc ens la va recomanar. Sudado és un sainet còmic- dramàtic que alterna situacions còmiques amb moments dramàtics però escrit amb tal encert que no fusiona el riure i el plor sinó que els alterna. Un home a la setmana de morir el seu pare, es fa càrrec de l’empresa de construcció que tenia. i en aquest moment entra en contacte amb els dos treballadors un argentí i un peruà. A partir d’aquí es va desgranant tota la trama i a través de curts diàlegs trencats per llargs silencis, però expressats a través de mirades i expressions que transmeten més que les paraules, afloren tots els sentiments tant del patró com dels obrers. Els records de l’immigrant peruà que es refugia en una gran foto del Machu Pichu, l’argentí que relega els seus compromisos socials abans que enfrontar-se al patró i el patró que mostra la seva fragilitat en un dramàtic final trencat de dolor. Magnífica la interpretació dels tres actors Facundo Aquinos, Cristian Jensen i Facundo Livio Mejías que a la vegada són també els autors del text. Us asseguro que és imperdible, però només l’han representat dos dies, encara que encara teniu oportunitat de veure-ho els dies 15 (21h) . i 16 (20h.) en el Teatre Breu, carrer Hort de la Bomba 6, 3, 1ª B. Si aneu no us penedireu

    11/04/2016
  • cesar s

    Divertida obra de esta compañia que esta de gira en nuestro pais.Original y amena.

    09/04/2016