A partir de 15,00€
Comprar Entrades
Norma

Norma de Vincenzo Bellini a l’extraordinària producció signada per Àlex Ollé per a la Royal Opera House. Descobreix aquesta tragedia lirica en dos actes amb
llibret de Felice Romani, i basat en el drama Norma ou L’infanticide, d’Alexandre Soumet.

Sinopsi

Norma, la sacerdotessa i líder espiritual de la rebel·lió contra els romans, estima Pollione, el cap de la força d’ocupació que vol oprimir el seu poble i amb qui ha tingut dos fills. Una traïció que amenaça la supervivència de la comunitat.

Sobre la producció

Aquesta extraordinària producció signada per Àlex Ollé per a la Royal Opera House de Londres actualitza Norma situant-la en el context d’una religió opressora. Tot explorant el conflicte entre els desitjos individuals i els de la comunitat, Ollé assenyala la religió com a força aglutinadora i una manera d’ordenar el món, però alhora també com un element repressor davant l’individu que vol separar-se de la llei. Norma, en ple debat entre la seva voluntat o la llibertat del seu poble, està completament atrapada per les referències col·lectives (les regles socials i el pes dels símbols antics i de la fe). Els seus dubtes i la seva fragilitat apareixen com a ressonàncies contemporànies davant d’una religió entesa com a fanatisme, llei inflexible i instrument cec. Les normes ofeguen Norma, filla sotmesa, amant traïda i mare desesperada.

Sense escapatòria i esdevenint una autèntica heroïna, accepta la seva culpa i està disposada a morir. Un sacrifici purificador i una història que ofereix un dels rols més difícils i emblemàtics de la història de l’òpera. Aquesta obra cabdal del belcantisme i la tercera òpera que es va representar en la temporada inaugural del Liceu l’any 1847 constitueix l’exemple perfecte de tragèdia musical.

Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
Maçoneria i sacrificis romàntics per tancar la temporada del Liceu

Maçoneria i sacrificis romàntics per tancar la temporada del Liceu

19 juny 2022

La flauta màgica és l’última òpera que va compondre Wolfgang Amadeus Mozart, i el compositor va convertir el llibret d’Emanuel Schikaneder —director del popular Theater auf der Wieden vienès—, un […]