Nit inaugural del Grec 2019 Festival de Barcelona

Nit inaugural del Grec 2019 Festival de Barcelona

El quartet de San Francisco Kronos Quartet, joves talents de l’ESMuC i l’artista visual Alba G. Corral protagonitzen la primera nit del festival GREC 2019.

El Kronos Quartet de San Francisco —David Harrington (violí), John Sherba (violí), Hank Dutt (viola) i Sunny Yang (violoncel) interpretarà composicions de Philip Glass i la compositora nord-americana de música electrònica Jlin, a més d’arranjaments d’obres de George Gershwin, Antonio Haskell i Solomon Linda, entre d’altres. La interpretació de Kronos estarà acompanyada de les projeccions de l’artista visual i programadora creativa Alba G. Corral. Ella fa servir les tecnologies més noves per tal de crear uns paisatges digitals fascinadors que s’integren amb la música i, de vegades, també amb el dibuix en directe.

Com a part del programa de la nit inaugural del Grec, el Kronos Quartet aporta la seva experiència a través del Fifty for the Future: The Kronos Learning Repertoire. És el projecte educatiu i el llegat de Kronos, que està encarregant —i distribuint de manera gratuïta— la primera biblioteca d’aprenentatge del repertori contemporani per a quartets de cordes. Quan estigui complet, inclourà cinquanta noves creacions, la meitat signades per dones i la meitat per homes, procedents de tot el món.

Com un esdeveniment previ al concert de Kronos, un grup de joves músics de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) coordinats per David Albet, director artístic de la formació de música contemporània Barcelona 216, interpretarà una tria de peces del repertori de Fifty for the Future repartits pel roserar Amargós (els jardins del Teatre Grec).

Durada:
Fotos i vídeos
Enllaç copiat!