Tot el que necessites per anar al teatre

Matar al rey

Matar al rey

Un thriller medieval a la Castella del segle XV. La cara oculta de la història d’Espanya.

SINOPSI

El rei Enrique IV ha mort. Cap senyal, cap símptoma, cap malestar semblava presagiar aquest fatal desenllaç, i no obstant això, molts desitjaven la seva mort. Les sospites recauen sobre molts dels que el van envoltar: la seva germana la futura reina Isabel la Catòlica, la seva esposa la reina Joana, el seu antic privat Don Beltrán de la Cova, i fins i tot sobre un enigmàtic jueu anomenat Iacob.

Els interessos de cada un d’ells, les intrigues, els complots i la misteriosa vida d’aquest rei, dificultaran esbrinar la veritat: qui va assassinar al rei?

 

Video
Fotos

Valoració espectadors
 • Josep Aguilera

  Una obra basada en un fet històric sobre la mort de Enrique IV de Castilla, l’anomenat “El Impotente” i explicat des del punt de vista del seu últim metge. Una obra correcta i distreta però sense sorprendre.

  La idea és prou original pel fet de ser explicat des de l’òptica d’un personatge desconegut. Les interpretacions han estat prou adequades pel tipus de representació i posant especial atenció al personatge de Iacob (Juan Carlos Garés) i Isabel (Iria Márquez).

  L’escenografia és molt simple però encertada per transportar-nos al Segle XV, però la vista se’ns redirigeix cap al vestuari; que serà el que ens farà etiquetar cada personatge i portar-nos al passat. Hi ha detalls molt encertats com la perfecta combinació del vestuari femení i del Iacob però n’hi ha d’altres que no acaben d’enganxar.

  Un plaer tornar al Teatre Gaudí de Barcelona en un format a tres bandes on la il·luminació i so han estat en prou sintonia per poder portar-nos a un passat de la noblesa castellana.

  16/01/2016