Tot el que necessites per anar al teatre

Lucy Guerin: Split

Lucy Guerin: Split

Punyent, agosarada i deliciosa, la dansa de l’australiana Lucy Guerin explora els fonaments de la coreografia en una representació hipnòtica on dues ballarines recreen els dilemes i conflictes que planteja la relació amb els altres.

Sinopsi

Dues intèrprets, una de les quals vestida i l’altra completament nua, s’enfronten a un espai cada cop més limitat, reflex d’un món on la pressió creix a cada moment i on els recursos són cada cop més escassos. Faran servir el moviment per suggerir negociació, per expressar les emocions, el dolor i el conflicte que implica la relació amb els altres. I el resultat és una peça tan deliciosa i delicada com senzilla, ja que l’espectacle no requereix escenografia ni attrezzo de cap mena més enllà dels cossos de les protagonistes, evolucionant al so d’una música electrònica i sovint repetitiva composta pel britànic Scanner (nom artístic de l’artista Robin Rimbaud). De fet, la coreografia va néixer d’un loop creat pel compositor per a Lucy Guerin durant un treball coreogràfic anterior. Elegant, exigent, extremament suggeridora i expressiva… Així és una coreografia que converteix en moviment un seguit d’idees i conceptes especialment interessants. I és que l’espectacle arrenca amb les dues intèrprets evolucionant de manera sincronitzada, com si fossin dobles. Però les mateixes intèrprets aniran limitant l’espai en el qual es permeten evolucionar, fins a quedar constretes en una petita superfície, amb els canvis que això comporta per a la relació entre totes dues, convenientment remarcats per una il·luminació especialment intel·ligent.

Un treball sorprenent i ple de significats que els mateixos espectadors han d’anar construint i que constitueix una nova mostra del treball de Lucy Guerin, una coreògrafa d’Adelaida establerta a Melbourne des del 2002 i que ràpidament es va fer coneguda per la tècnica i originalitat de les seves creacions. Dedicada a la dansa contemporània, les produccions de la companyia inclouen de vegades text, veu i altres elements que busquen oferir al públic revelacions visuals, emocionals i físiques impossibles de comunicar sense l’ajuda del moviment. El mètode de treball que utilitzen per crear una coreografia i els seus significats estan íntimament relacionats, de manera que el cos dels ballarins esdevingui un vehicle de transmissió d’idees.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]