Tot el que necessites per anar al teatre

Cartellera /

Los vecinos de arriba

Los vecinos de arriba

Cesc Gay debuta com a dramaturg i director de teatre amb aquesta comèdia que ha triomfat als escenaris de Madrid

Sinopsi

Una nit l’Ana i el Julio conviden a sopar als seus veïns, la Gloria i el Brian, per ensenyar-los el pis i agrair-los l’ajuda que els van donar quan es van instal·lar a l’edifici. A mesura que passa la nit, l’Ana i el Julio van descobrint les tendències sexuals dels seus veïns, fet que els porta a replantejar-se la seva pròpia relació de parella, que està plena de retrets i immersa en una monotonia. L’enfrontament amb els veïns i entre ells dos els portarà al límit i els farà prendre decisions definitives sobre la seva relació.

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Una comèdia intel·ligent, molt ben armada, plena de diàlegs ràpids i rèpliques brillants i divertides, que enllaça un gag rere l’altre, i amb un rerefons amarg que en qualsevol moment pot virar cap a la tragèdia. L’opera prima de Cesc Gay deixa palès que té olfacte per a les situacions, sensibilitat per als diàlegs, i una mà excel·lent per a la direcció d’actors. Andrew Tarbert es porta gairebé tots els elogis, per lo divertit del seu personatge i, sobretot, per la seva planta, però jo em quedo amb l’actuació de Josep Julien representant a un personatge insegur amb un humor molt àcid i sardònic. A més d’en les frases lapidàries, el llenguatge corporal dels actors és el millor. Aquí guanya eva hac, una mica forçada en parlar, deixa que les seves cares i els seus gestos ho diguin tot. I finalment, molt correcta l’actuació de Maria Lanau en el paper més discret que serveix de suport als altres 3 personatges. Una obra divertida i entretinguda però no ens enganyem, es deixa veure com una cosa distèsa, però -tot i les rialles nervioses que ressonen a la sala- poques vegades aconsegueix passar de ser alguna cosa per passar l’estona.

  14/10/2017

 • 12345

  Pau Rosell Simón

  “Només necessitem riure”

  Uns nous veïns s’instal·len al Teatre Condal, els voleu conèixer?
  Llegim el repartiment, encapçalat per Eva Hache, la reconeguda humorista del nostre país, que demostra en aquesta funció que també és actriu (sempre respectant els seus efectius principis còmics: les seves divertidíssimes expressions facials); Maria Lanau, que m’ha encantat al seu paper, l’ha sabut defendre amb excel·lència malgrat ser el de menys rellevància a l’obra, amb discretes intervencions; Josep Julien, interpreta un marit amb doble cara, un personatge molt curiós i imprescindible per aquest muntatge; i per acabar tenim a l’Andrew Tarbet, from Canadà to Barcelona, the sex-man ( el Mangueras!) ready to play his role in this fantastic comedy!

  Està clar que “Los vecinos de arriba” ha esdevingut merescudament l’obra mestre de Cesc Gay, un guió divertidíiiiiiisim que no deixa indiferent a ningú. Una comèdia que farà riure a tothom (menys al senyor que tenia darrere, que incomprensiblement va quedar adormit just a l’equador de l’espectacle).
  Tenia moltes ganes de veure aquest muntatge, ja que me’l vaig perdre quan el van fer a Barcelona, interpretat per l’Arquillué, tot i així, la versió importada des de Madrid és una bona aposta pel teatre!

  Parlem d’una “comèdia”, molt natural, amb converses i acudits gens forçats (a agrair en una bona comèdia) que ens porta a un final previsible però efectiu.
  Vull destacar la fabulosa escenografia d’Alejandro Andújar, composta detall per detall, no et fa perdre als actors dins del mobiliari d’aquest pis.

  Avui en dia, només ens cal riure, desconnectar del món que ens envolta i acceptar aquest sopar amb uns veïns molt especials que us estaran esperant al Condal amb moltes ganes de fer-vos plorar (sempre del riure!).

  15/10/2017