Tot el que necessites per anar al teatre

Amantes descontrolados

Amantes descontrolados

Un vodevil molt original on l’embolic entre els personatges sorgeix a partir d’una sospita. La desconfiança deslligarà un munt de situacions surrealistes que et faran gaudir a riallades.

L’OBRA

Amantes descontrolados adapta un dels vodevils més famosos de Feydeau, La puce à l’oreille, estrenada a Barcelona l’any 1921 amb el títol de L’hotel dels gemecs. Un dels punts que converteixen en única aquesta farsa és que el detonant de la trama és una falsa sospechay és la causade els embolics entre els personatges. A diferència del que acostuma a passar en estetipo de comèdies, no és una situació real la qual fa arrencar l’acció, sinó una idea fruit de la desconfiança. És el pensament abstracte qual modifica el món físic. No és estrany que els artistes surrealistes mostressin interès per l’obra de Feydeau.

EL CONTEXT

El vodevil és un gènere plenament popular, concebut per al pur entretenimientoa través de farses que inclouen un gran nombre d’embolics i equívocs. En els teatres del nostre país han tingut un gran èxit vodevils d’autors de la cultura anglosaxona, que han consolidat la forma actual d’aquest gènere durant la segona meitat del S.XX. No obstant això, abans de la Guerra Civil eren molt populars els vodevils francesos. De fet, els orígens d’aquestes farses els podem trobar al S.XVII en unes comèdies que acompanyaven el text amb cançons populars anomenades “vaudeville”. En els anys 20, a Barcelona, ​​sovint es representaven les comèdies escrites per Georges Feydeau, un dramaturg francès que va gaudir d’un gran èxit internacional durant la Belle Époque. Actualment se’l considera un autor important avançat al seu temps. De fet, va introduir en les seves obres un estil de fer comèdia que dècades més tard influiria en el teatre de l’absurd.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració