Tot el que necessites per anar al teatre

La Lola, 100 anys d'història

La Lola, 100 anys d'història

La Cia “La Voz Ahogada” Projecte Escènic presenta La Lola. Memorias de una mujer republicana, d’ Iván Campillo amb Mireia Clemente.

Aquesta obra tracta de reflectir la figura de Dolores González Nicolás, dona republicana, exemple de la lluita per la llibertat, d’amor als altres i de compromís amb les necessitats socials del seu barri.

Perquè avui, més que mai, és necessari recordar a les dones com la Lola, no com un exercici de nostàlgia, sinó per tal d’estar alerta en uns moments en què el feixisme torna a créixer, posant en perill els drets i les llibertats pel que tanta gent, i, per descomptat, tantes dones com ella, van lluitar per aconseguir.

Sinopsi

La Lola recorda, als seus 100 anys, tota una vida de lluita. Amb un sentit de l’humor i una alegria desbordants, ens explica com va patir pel fet de ser dona, per voler pensar lliurement i per creure en valors com la llibertat i la democràcia en una època de silenci, de repressió, d’injustícies i de falta de llibertats.

El viatge de la Lola va d’un poble petit a Múrcia fins al Burgos franquista, del camp de la bota fins al mercat del Poblenou; sempre amb un somriure, sempre alegre, contagiant a tothom la seva força i les seves ganes de viure.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració