Tot el que necessites per anar al teatre

La Diversa

Moreno Bernardi construeix un soliloqui per a l’actriu Laia Casals. La Diversa ens condueix per la soledat d’una dona internada i visionària; desvelant les lamentacions i el silenci; la por, l’odi i l’amor; la llicència de maternitat i l’aïllament; fins a l’intent dels metges d’apagar la seva veu y la seva dignitat.

L’obra neix a partir dels poemes d’Alda Merini (1930 – 2009), escriptora i poetessa considerada una de les veus més clares i profundes de la poesia italiana del segle XX. Va viure gairebé 20 anys internada en un hospital psiquiàtric rebent fins a 37 electroxocs. La poetessa va explicar en els seus poemes l’experiència de la bogeria i de la seva salvació.

Sinopsi

Una dona fràgil i forta, viva i en deliri, enfadada i santa que atrapada dins la seva “habitació”, ens confessa realitats difícils d’escoltar: el paradís trobat en l’infern del manicomi; els amors de carnalitat espiritual amb Crist; l’ambigüitat d’allò sacre i profà dels àngels; i els dubtes i el dolor punyent de la Verge Maria.

Fotos

Valoració espectadors
 • Anita

  Volia afegir a la valoració anterior, el magnífic espai sonor dissenyat per Jordi Alomar. Sonoritats, músiques, paraules… que ressonen i incomoden la aparent tranquilitat del que observa. Bravo

  05/04/2019
 • Anita

  Brutal és poc! Espectacular actuació de Laia Casals sota la direcció de Moreno Bernardi! Quina joia tan amarga. Les paraules d’Alda Merini atravessen els sentits de l’espectador com punyals afilats que llança l’actriu al món. Paraules que surten d’una reclusió, surten de les parets del manicomi on va passar 20 anys de la seva vida, paraules que suten d’una ànima incompresa que segueix lluitant. Paraules d’una dona forta, potent i avançada a la seva època.

  Una peça que sacceja i et fa preguntar, qui és realment la boja?
  No us la perdeu, obra de teatre contemporàni que encongeix per dins.

  05/04/2019