Tot el que necessites per anar al teatre

La Clemenza di Tito

La Clemenza di Tito

L’última opera seria de Mozart sota la visió de McVicar i les veus de Remigio i Papatanasiu

El 1791, i en plena composició de La flauta màgica, Mozart va rebre l’encàrrec d’escriure una òpera que festegés la coronació de Leopold II com a rei de Bohèmia. Estrenada a Praga, l’última òpera del catàleg mozartià és una revisitació del gènere seriós, en el context d’un drama ambientat a la Roma del segle i dC.

La passió amorosa i els odis marquen la complexa relació entre Vitellia i Sesto, amb la figura central de l’emperador Tito com a vèrtex de la trama. Per tot plegat, Mozart es rendeix a les convencions de l’òpera seriosa però amb aires nous i amb voluntat regeneradora del gènere.

Torna el gran director escènic David McVicar al Liceu amb un espectacle estrenat al Festival d’Ais de Provença el 2011 i amb un repartiment integrat per especialistes en el cant mozartià.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
‘La clemenza di Tito’: potser la millor òpera mozartiana

‘La clemenza di Tito’: potser la millor òpera mozartiana

17 febrer 2020

Per Jordi Vilaró / @jordivilaro70 Wolfgang Amadeus Mozart va compondre aquesta òpera el 1791 (dos mesos abans de morir), però les bondats de l’emperador romà Tito Vespasià ja havien estat […]

El Liceu celebra la temporada dels 20 anys

El Liceu celebra la temporada dels 20 anys

12 març 2019

El Liceu ja ha presentat a roda de premsa la programació de la temporada 2019-20, la que serà la seva 20a temporada després de la reobertura. La proposta artística mira […]