Tot el que necessites per anar al teatre

José K, torturado

José K, torturado

José K, torturado és un espectacle que posa a escena el debat moral de la justificació de la tortura. Protagonitzat per Iván Hermes i escrit i dirigit per Carles Alfaro.

La qualitat artística d’aquest espectacle no només se sustenta al debat moral sobre la justificació de la tortura, a més de l’encertada posada en escena i la colpidora interpretació d’Iván Hermes, si no en el diàleg que elabora sobre la desraó humana. L’escena es transforma en un mirall que retorna al públic un reflex de si mateix amb el qual s’identifica al llarg d’una reflexió sobre el des ajustament moral de qualsevol forma d’analfabetisme passional, que ens treu de la nostra letargia existencial. Promou consciències plantejant fins a quin grau envileix la tortura tot el que toca.

Sinopsi

José K. és un terrorista la intenció del qual és detonar una bomba en una concorreguda plaça. La policia el deté i, davant la manca de temps, el tortura per evitar la massacre. Avalar la tortura en algun cas equival a avalar-la en qualsevol…Desconèixer no només és convenient, sinó imprescindible.

 

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Josep Via Santacana

  Una obra dura i valenta sense concessions una sacsejada emocional, un treball magnífic d’Ivan Hermes com abans ho va ser de Pedro Casablanc, la tortura, l’estat de dret, el terrorista com a ésser humà, les contradiccions de la nostra societat etc etc. Remoure consciències i fer del teatre amb un text sense fissures la capacitat de fer-te pensar fins el més profund acomodats com a testimonis de barbaritats de vegades ignorades però sovint consentides, posar al nostre cervell en ebullició. Javier Ortiz com a autor del text i Carles Alfaro, un dels directors amb més brillants historial, guanyador del premi Ceres 2015 al millor director i diversos premis Max considerant sempre al teatre com un servei publico.Abstenirse qui busqui en el teatre només la distracció imprescindible per als que no posen límits a qüestionar la nostra realitat. Acabo amb les paraules de Jose Saramago, sobre JOSE K TORTURADO:
  Es un alegato impresionante contra las perversiones de espíritu que pueden hacer del hombre, demasiadas veces por desgracia, el más feroz de los animales.

  Que la misma razón humana capaz de ascender a lo sublime sea también instrumento de crueldad y tortura, que esto haya ocurrido en todos los tiempos y lugares, que siga ocurriendo hoy como algo tan rutinario que ya no escandaliza ni indigna, eso es lo que ha empujado a Javier Ortiz a mirar y hacernos mirar los monstruos que se mueven bajo las apariencias de los individuos y de las masas.

  Lo ha hecho con tesón cívico y con perfecto arte literario. Los escenarios necesitan a “José K.”. Nosotros también.

  06/12/2018