Tot el que necessites per anar al teatre

Joan Ollé: Delikatessen

Joan Ollé: Delikatessen

Delikatessen, dirigida per Joan Ollé a la Sala Muntaner

Un espectacle teatral cuinat a foc lent, amb textos de moltes èpoques i geografies, regat amb cançons que van des del gregorià fins a Andrea Bocelli, i servit primorosament per la Clara, la Marta, la Sandra, l’Eduard i el Ferran.

NOTA DEL DIRECTOR:

Fa tres anys, el 2013, Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, em va proposar inaugurar el seu festival amb un espectacle sobre gastronomia. Per què? Els germans Roca i el seu Celler, bons amics de la casa, eren oficialment els millors restauradors del món, i 20 anys abans, quan va néixer Temporada Alta, Al Talleret de Salt hi havia representat un espectacle sobre el menjar i el beure anomenat Degustació. Tot lligava.
El nostre espectacle, que no tenia res en comú amb el seu antecessor, es va representar un sol dia, la nit del 3 d’octubre al Teatre Municipal de Girona, i allà hi era el més florit de la literatura, el teatre i la cuina catalana, gironins sobretot.
Passen tres anys i ja som a Lleida. El meu bon amic Eduard Muntada em proposa dirigir un petit espectacle amb la seva companyia La Remoreu, jo li parlo de la meva sopa de lletres gironina, ell diu que endavant i ens posem a treballar.
Delikatessen no és un plat de segona taula; allò que a Girona va ser una lectura dramatitzada, aquí és tot un espectacle teatral, cuinat a foc lent, amb textos de moltes èpoques i geografies, regat amb cançons que van des del gregorià fins a Andrea Boccelli, i servit primorosament per la Clara, la Marta, la Sandra, l’Eduard i en Ferran.
M’ha encantat treballar amb aquesta estupenda gent que parla una mica diferent de com ho fem a Barcelona. I si això, per poc que sigui, servís perquè la seva parla i el seu talent es passegin més sovint pels escenaris capitalins, catalans, espanyols i internacionals, chapeau!
Joan Ollé
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Una obra deliciosa, 5 actors en estat de gràcia, un menú literari exquisit. Delikatessen és molt més que un espectacle culinari, el tema gastronòmic és un pur pretext per una obra que explora diferents gèǹeres teatrals, des del musical a la revista passan pel monòleg sempre amb un toc d’humor. Molt recomanable

  27/11/2016
 • Edu Alcaniz

  Personalmente, creo que le fatal fuerza en casi todos los aspectos:
  – La musica no termina de despegar ni el piano electrico ni la guitarra
  – Pinceladas por diferente regiones de europa con mucha poesia, el cual necesitas un background historico (en esto reconozco que yo no lo tengo).
  – Las voces de canto se quedan a mitad de tono.
  – Algunos minimo momentos comicos, gracias a las tres actrices.
  Pero en definitiva, me dejo mal sabor de boca y menos por el precio que se marca. Necesita una buena revision y mejora esta obra.

  20/11/2016
 • Un text molt “ollerià” i una interpretació excel.lent. He gaudit molt. Aneu-hi!!!!!

  20/11/2016
Articles relacionats
La ‘Delikatessen’ literària de Joan Ollé

La ‘Delikatessen’ literària de Joan Ollé

15 novembre 2016

Diuen que el cabaret no ven. I encara menys si és literari. Així que a la Delikatessen dirigida per Joan Ollé li direm menú degustació de poesia, teatre i música. O […]