Tot el que necessites per anar al teatre

Il n’est pas encore minuit...

Il n’est pas encore minuit...

La Compagnie XY va ser un dels grans descobriments del públic barceloní que, durant el Grec 2012, va quedar meravellat per la tècnica exquisida i la dimensió poètica de les seves torres humanes. Amb l’aplaudiment del públic i la crítica a la butxaca, aquests artistes francesos que semblen inspirar-se en l’univers dels castellers tornen a la ciutat amb un espectacle nou. I aquest cop ens presenten una aventura col·lectiva en què exploren la relació entre l’individu i el grup. Ho fan a partir d’un llenguatge físic específic, unes acrobàcies que «parlen» i basteixen per si mateixes un discurs narratiu capaç d’expressar idees i conceptes. Tot pren la forma d’un gran joc en el qual les formes es componen i es recomponen com en una pintura en moviment. És la creació col·lectiva d’un grup de 22 acròbates amb qui, en aquesta ocasió, col·labora el ballarí i coreògraf Loïc Touzé. A més de les acrobàcies, en l’espectacle la dansa, més concretament el lindy hop, té un paper especial lligant individus i generacions i convertint-se en un punt de trobada col·lectiva que, alhora, deixa espai a la improvisació individual.

Una coproducció d’EPPGHV-Parc de La Villette, L’Equinoxe – Scène Nationale de Châteauroux, MC2 Grenoble, L’Hippodrome, Scène Nationale de Douai / Tandem Douai-Arras, L’Onde – Théâtre de Vélizy-Villacoublay, La Verrerie d’Alès – Pôle National Cirque Languedoc-Roussillon, Le Phénix – Scène Nationale de Valenciennes, EPCC Le Quai – Angers i Pôle Cirque Méditerranée (CREAC Marseille, Théâtre Europe La Seyne), Scène Nationale d’Orléans i Théâtre Brétigny – Scène Conventionnée du Val d’Orge.

Coproduccions i residències: Biennale de la Danse (Lió), Cirque Théâtre d’Elbeuf (Pôle National des Arts du Cirque Haute Normandie), Scène Nationale de Melun-Sénart i CIRCa (Pôle National des Arts du Cirque Midi Pyrénées)


Residències: La Brèche (Pôle National des Arts du Cirque Basse Normandie), La Cité du Cirque (Le Mans), Le Prato (Pôle National des Arts du Cirque Lille), Maison de la Danse (Lió) i Pôle Cirque Méditerranée (Théâtre Europe La Seyne, CREAC Marseille)

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • L’espectacle de circ que ha portat la companyia francesa XY, ens ha tingut des del minut u amb el cor en un puny i que només et dóna un respir els encertats moments d’humor que intercalen. La sincronització i coordinació del grup és perfecta. El moviment dels seus cossos és el llenguatge que utilitzen i us asseguro que transmet. Dins d’aquest gènere per descomptat i potser també dels onze que he vist de la programació del Grec i encara em queda un, ha estat el millor. Llàstima que han hagut d’interrompre per la pluja i encara que a la mitja hora s’ha reprès, ha trencat una mica la màgia que estàvem vivin

    29/07/2015
Articles relacionats

Comença el taller d’espectadors del Festival Grec

4 juliol 2015

Aquest diumenge 5 de juliol comença el taller d’espectadors del Festival Grec, una proposta d’Agost Produccions que ja fa temps que funciona i que et farà viure el festival d’una manera més divertida […]