Tot el que necessites per anar al teatre

Habitació 1: Ultima Thule

Habitació 1: Ultima Thule

Una experiència sensorial per descobrir el punt més llunyà de l’univers. El Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES presenten Habitació 1: Ultima Thule, la creació que obrirà la 18a edició del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, compromès amb la cultura i la societat.

Enguany el TNC i el Festival Escena Poblenou engeguen una línia de col·laboració en format de coproducció amb l’objectiu de donar suport als artistes que contemplin nous llenguatges escènics.

Sinopsi

Ultima Thule fa referència al terme geogràfic clàssic d’un lloc allunyat i remot del qual se’n coneix l’existència però que mai ha estat explorat. Antigament se situava en alguna illa perduda al mar bàltic. A l’any 2018, la NASA va batejar amb aquest nom a l’objecte astronòmic conegut més llunyà del sistema solar.

Ultima Thule és aquella illa interior que neix dins del nostre mar de pensaments inefables on ens hi veiem irremeiablement atrets. On hi busquem respostes que no poden ser dites, on el gest quotidià es converteix en abstracte. En escena es presenta un dispositiu descaradament familiar que es converteix en una metàfora actual dels antics tòtems, objectes carregats d’energia espiritual que enmig de la natura es convertien en llocs de peregrinació i veneració.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració