Group Acrobatique de Tanger: Halka

El 2003 un grup de joves marroquins perfeccionaven la seva tècnica acrobàtica a les platges de Tanger. Ara, s’han convertit en els embaixadors del circ del seu país i ens porten el seu quart espectacle, ple de virtuosisme circense.  

Sinopsi

Vells coneguts del públic barceloní, el Group Acrobatique de Tanger ja va passar pel Grec Festival de Barcelona l’any 2008 amb Taoub, un espectacle amb posada en escena del francès Aurèlien Bory, i el 2010 amb Chouf Ouchouf, dirigit per Martin Zimmermann i Dimitri de Perrot. I és que aquests artistes de Tànger treballen amb els millors creadors de l’escena contemporània europea, d’aquí que en aquest espectacle hagin col·laborat amb Airelle Caen, de la Compagnie XY (premi Ciutat de Barcelona 2012 per l’espectacle Le Grand C) per tornar a partir de la tradició popular marroquina. Aquest cop, tornen als orígens amb un Halka, paraula que designa en la seva llengua un muntatge festiu que pren la forma d’un cercle. Expressen així les contradiccions entre el món sagrat i el profà, i s’interroguen sobre el paper de les dones en les societats magribines, tot amb un embolcall musical fet de poesia, de percussions i de cants que aporten espiritualitat, recordant-nos així que l’acrobàcia tradicional marroquina s’inspira en les ensenyances del savi sufí del segle xv Sidi Ahmed Ou Moussa.

Piràmides de vertigen i acrobàcies espectaculars en un espectacle d’alt voltatge que incorpora l’artista francès Abdeliazide Senhadji. És el més nou d’una companyia nascuda a les platges de Tànger l’any 2003, quan un grup de joves marroquins que perfeccionaven la seva tècnica van esdevenir ambaixadors de l’acrobàcia tradicional de la seva terra.

Durada:
Opinions de l'espectacle
Recomanacions Teatre Barcelona
Espectadors/es
  • Miquel Gascon BazMiquel Gascon Baz
    Teatre Barcelona
  • Josep OS
Articles relacionats