Tot el que necessites per anar al teatre

Frikcions2

Programa2 de FRIKCIONS presenta un programa de tres peces curtes. Aquesta programació es complementa amb el Programa1 que inclou altres peces.

Sinopsi

Càpsules_LA MUJER DEL CARNICERO 

20 minutos

Càpsules és una mirada a les ciutats sensibles, aquests paisatges que formen part del nostre horitzó quotidià. Edificis, carrers, places… llocs amb vida pròpia, espais que habitem, a vegades sense entendre’ls, tot i que deixen la seva empremta en els nostres cossos.

La Mujer del Carnicero és una companyia gironina de dansa contemporània dirigida per Neus Canalias y Albert Dueñas que inicia el seu recorregut el setembre de 2014 i que cerca desenvolupar el seu propi llenguatge de moviment mitjançant la col·laboració amb artistes multidisciplinaris.

Neus Canalias és coreògrafa de la cia. La Mujer del Carnicero. Ballarina, creadora graduada en Pedagogia de la dansa pel Conservatori Superior de dansa de de Barcelona (Institut del Teatre). Francesc Ramírez col·labora actualment amb La Mujer del Carnicero. Ballarí, músic i artista visual es va iniciar en el món del moviment a través de l’esport de competició practicant des dels 20 anys diverses disciplines. Com a ballarí a estat pioner a Catalunya al haver introduït els balls de saló amb cadira de rodes.

Petit Cyclamen_YUR DANCE 

25 minuts

Petit Cyclamen, dues dones qüestionen els límits dels seus cossos. La complicitat, la bellesa i la interdependència dels cossos ballen vencent els obstacles. La peça és premiada a la II edició del Certamen de Escena Mobile, 2018, amb el 2on premi per a la millor coreografia i interpretació. També és convidada a participar a les festes de La Mercè 2018.

YUR DANCE és un col·lectiu de dansa integrada creat el 2014 i compost per la Rita Noutel i la Míriam Aguilera. Neix de la necessitat d’acceptar i conviure creativament amb les singularitats del cos, transformant els obstacles en elements de creació. L’objectiu de les nostres peces és generar en l’espectador una reflexió sobre la percepció estereotipada de la manera de mirar i valorar “l’altre”.

 

Sueños reales de cuerpos posibles_Cía. JOSÉ GALÁN

17 minuts

Una història d’amor i desamor entre dos artistes, una relació que es trenca i es torna a unir. Un passat, un present i un futur en els quals es balla la por, la passió i la llibertat, transitant per diferents estats físics i emocionals. Dos somnis per assolir, dos cossos que es transformen, una oportunitat d’aprenentatge nodrint-se l’un de l’altre en perfecta simbiosi.

Inspirada en artistes amb diversitat funcional de la història del flamenc, aquest treball d’investigació coreogràfica pretén valoritzar els cossos possibles en escena i proposa una reflexió sobre els cànons establerts de l’art.

José Galán. L’any 1998, obté el títol de Dansa Espanyola al CPD “Antonio Ruiz Soler”, de Sevilla. Aquest mateix any comença a treballar amb companyies de dansa i teatre amb personalitats com Mario Maya, Salvador Távora, Aída Gómez, Javier Latorre, Sara Baras o Antonio Canales. Actualment és professor en conservatoris professionals de dansa d’Andalusia, i prepara la seva tesi doctoral, titulada “La integració de la discapacitat al flamenc”. La Compañía José Galán neix amb el propòsit d’aportar una nova mirada al flamenc, i és pionera en crear un espectacle integrador en el qual participen artistes amb i sense diversitat funcional. La companyia ha estat guardonada amb el Premi Andalús de les Bones Pràctiques i amb el Premi Solidari ONCE Andalusia 2016.

 

 

Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració