Tot el que necessites per anar al teatre

Equus

Equus és un espectacle de la Companyia Cop de Teatre que ens porta a reflexionar sobre el sentit de l’existència en el món actual.

Sinopsi

Equus és una història més enllà dels límits, una invitació a reflexionar sobre l’adoració mística i carnal, sobre els patrons inconscients dels quals emanen les nostres conductes, un text brutal que ens qüestiona les nostres pròpies pors i temors i ens condueix a plantejar-nos el sentit de l’existència en un món encegat per la rutina, per la faula moral i pels tabús.

Peter Shaffer s’inspirà després de llegir als diaris sobre el crim perpetrat, a l’Anglaterra de principis dels setanta, per un adolescent que va cegar sis cavalls amb un punxó de ferro. L’escena macabra fou prou poderosa com per portar el dramaturg a escriure un relat fictici sobre les causes que portaren el jove a tal damnatge. El relat de Shaffer se’ns presenta com un text gairebé detectivesc, una aproximació íntima a la figura del jove Alan Strang a través de les converses tingudes amb el seu psiquiatre, Martin Dysart en les quals, fan referència a les passions i desenganys més personals del jove i dels diversos personatges que conformen el text.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Conocía la obra por la polémica que hubo cuando Daniel Radcliffe la estrenó en Londres. Obviamente no pude desplazarme hasta allí para disfrutarla.
  Ahora por 1ª vez se programa en Barcelona por la CIA Cop de Teatre (de la que tampoco tenia el gusto de conocer)
  Y lo que me he encontrado es una obra con unos actores entregadisimos, un texto muy potente y muy sexual (me he sorprendido sentirme excitado en algunos momentos).
  Me ha encantado la caracterización del caballo y la maestría con la que Andreu Lahoz lo interpretaba. Sin decir ni una palabra su interpretación me ha encantado! Realmente parecía estar viendo un caballo!
  Un aplauso muy grande para toda la compañía porque he disfrutado muchísimo de la obra!!

  18/10/2020
 • Tuve la oportunidad de ver el pre estreno y me encantó.
  La adaptación, los actores, la ejecución, la dirección.
  Muy recomendable.

  05/10/2020
Articles relacionats
Una tardor antifeixista i amb segell propi a l’Escenari Joan Brossa

Una tardor antifeixista i amb segell propi a l’Escenari Joan Brossa

21 setembre 2020

L’Escenari Joan Brossa ha presentat la nova programació de tardor amb una nova graella que combina l’eix temàtic Contra els feixismes, amb aquells espectacles que no es van estrenar a […]