Tot el que necessites per anar al teatre

Divinas: Paradís

Divinas: Paradís

Acompanyades d’un pianista i un clarinetista, Divinas interpreten cançons en castellà de géneres tan populars com la copla, el cuplé o el pasodoble, i temes tan coneguts com Volver, La bien pagá, Francisco Alegre o La tarara.

SINOPSI

En plena postguerra, la Rosa i la Carmeta, dues coristes que havien format part de Paradís, una companyia ambulant de varietés que havia revolucionat mig país amb la grandesa de les seves actuacions, malviuen ara del record d’aquell passat gloriós i continuen viatjant poble per poble, només acompanyades per dos músics, actuant clandestinament per quatre gats, en descampats i d’altres llocs miserables. La necessitat i la gana no en tenen prou amb les seves danses i cançons i mentre esperen aquell empresari del ‘Paralelo’ que vingui a rescatar-les, la prostitució no deixa de ser un altre del mitjans per sobreviure. Enmig de tota aquesta sordidesa allunyada del glamour d’abans, reben la visita d’una noieta que voldria cantar al Paradís. És la Purita, ingènua, beata i sacrificada, que té una idea molt equivocada del Paradís que ha vingut a actuar al seu poble. La Rosa veu en la seva innocència un auguri de bona sort per a la companyia, i decideix ensenyar-la a cantar i ballar, per convertir-la en una nova vedette. Quan apareixen les tres noies a escena amb aquella música en directe, tot es transforma, i la gent del poble es deixa caure encuriosit al Paradís. Tot allò que era miserable i decadent, es converteix en bellesa i horror a parts iguals. Perquè l’engany i la perversió d’un membre de la comunitat demana un preu molt alt. I la sort es paga.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Les Divinas han estat divines !!!!!!
    Amb una escenografía senzilla magnífiques veus acompanyades d’un pianista i un clarinetista PARADIS es una obra que emociona i arriba al públic. Excel.lent treball.

    17/12/2014
Articles relacionats

Supervivència a cop de cobla

7 gener 2015

Les Divinas celebren els 10 anys de companyia dalt dels escenaris amb Paradís, un espectacle amb dramatúrgia de Marilia Samper i direcció de Martí Torras que ens transporta a la […]