Tot el que necessites per anar al teatre

Diode

Diode parteix del repertori tradicional de folklore català i en realitza una reinterpretació nascuda del maridatge de visions artístiques dels dos integrants del duet. El repertori per tant el conformen melodies tan conegudes com El Cant dels Ocells, El Testament d’Amèlia i La Gata i el Belitre, entre d’altres.

Partint d’aquestes melodies tradicionals catalanes, Diode realitza arranjaments que exprimeixen al màxim les capacitats de la formació a través de recursos com l’ús constant dels canvis de dinàmica, l’incorporació d’elements electrònics com pedals d’efectes i un looper, i la improvisació i interacció en el moment pertinents al llenguatge jazzístic. D’aquesta manera es  trenquen per complet els rols d’acompanyant i solista, deixant pas a un diàleg constant entre els dos músics on es busca constantment la barreja entre la tradició i la modernitat.

Diode va néixer l’any 2019 com el projecte final del Grau Superior del Taller de Músics de Jotó Vilarnau, inspirat per cançons catalanes que havia après a l’inici de la seva formació musical, quan tenia entre 5 i 10 anys a l’Escola de Música Municipal d’Arenys de Mar.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració